×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tömegek tiltakoznak a genderideológia terjesztése ellen

 

Az Eurobarométer 2019-es felmérése szerint a magyarok 60 százaléka elutasítja az azonos neműek házasságát, az unió mégis központilag szabályozná a szivárványcsaládok helyzetét. A témáról Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője beszélt az M1 műsorában.

Olasz családvédő szervezetek tiltakoztak néhány napja az olasz köztelevízió római és milánói székháza előtt, mivel szerintük a tévécsatorna súlyosan megsértette a keresztény értékeket és szimbólumokat. Ugyanakkor rendszeresen a genderideológiát népszerűsítő műsorokat sugároznak.

Az Európai Unióban vajon milyen alapon nyugszik a genderkérdés?

„Ebben nincs egyetértés a tagállamok között – mondta a műsorban Párkányi Eszter.

Az Eurobarométer 2019-es felmérése szerint a magyarok 60 százaléka elutasítja az azonos neműek házasságát.

Az elemző szerint a genderideológia alapja gyakorlatilag a kulturális marxizmus, illetve a posztmodernizmus. Utóbbi minden társadalmi konstrukciót, így egyebek mellett a házasságot is le akarja bontani. A kulturális marxizmus pedig úgy akarja a baloldal számára megszerezni a politikai és gazdasági hatalmat, hogy átveszi a különféle intézmények irányítását.

Párkányi Eszter arról is beszélt, hogy az 1997-es amszterdami szerződés kimondja, hogy senkit nem lehet megkülönböztetni szexuális orientációja alapján, ami teljesen rendben van. Ám itt egy fontos dologra hívta fel a figyelmet az elemző.

Az uniónak itt meg kellett volna állnia, hiszen a családjog tagállami hatáskörbe tartozik

– hangsúlyozta Párkányi Eszter, aki szerint ehelyett az unió megkezdte a „lopakodó” jogalkotást a témakörben.

Rajtunk kívül van még hat uniós tagállam, ahol alkotmányos szinten van meghatározva, hogy a házasság férfi és nő között köttetik, mégis azt látjuk, hogy

a magyarokat és a lengyeleket vegzálja Brüsszel.

Tavaly szeptemberben Ursula von der Leyen arról beszélt, hogy uniós szinten kell szabályozni a szivárványcsaládok helyzetét, ugyanakkor minden tagállamban el akarják ismertetni a jogi státusukat, miközben ez Magyarországon alkotmányellenes.

Az elemző arról is beszélt, hogy az Európai Parlamentben van egy frakcióközi csoport, amely LMBT-jogokkal foglalkozik. Ennek a csoportnak 152 tagja van, gyakorlatilag a képviselők ötöde.

Magyarországról Donáth Anna a Momentum, míg Rónai Sándor a DK részéről a tagja a csoportnak.

Párkányi Eszter szerint ők tudják előmozdítani az Európai Parlamentben ezt a fajta ideológiát.

A műsort itt tudja megnézni.


A címlapfotó illusztráció.