×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Ha tegnap Trumpot tiltották le, könnyen lehet, hogy holnap valaki mást fognak”

 

Bernie Sanders elismerte, hogy „nem érzi jól” magát Trump Twitter-tiltása miatt. A szociáldemokrata szenátor szerint „a techóriás hatalma egy olyan kérdés, amelyre gondolnunk kell”. 

 

Bernie Sanders és Donald Trump véleménye ritkán egyezik, de most úgy tűnik, hogy találtak egy közös pontot, amiben egyetértenek – olvashatjuk a Fox News amerikai hírportál cikkében.

A Twitter a volt elnök fiókját a január 6-i Capitolumot ért zavargásokat követően végleg felfüggesztette.

A lépés felháborította a republikánusokat, akik baloldali elfogultsággal és politikai cenzúrával vádolták a mikroblog-szolgáltatót, bár ezt a fajta hozzáállást kevés liberális politikus támogatta.

Bernie Sanders kedden a New York Times rovatvezetőjének, Ezra Kleinnek elmondta, hogy „nem érzi magát különösebben komfortosan” attól, hogy egy regnáló amerikai elnöknek tilos lenne nyilvános platformon kifejezni a véleményét.

Sanders szerint a közösségi média nem szolgálhat platformként „autoriter céloknak és felkeléseknek”, de továbbra is úgy véli, hogy

a techóriás hatalma egy olyan kérdés, amelyre gondolnunk kell, mert ha tegnap Trumpot tiltották le, könnyen lehet, hogy holnap valaki mást fognak, akinek egészen más a nézőpontja”.

Sanders azt is elmondta, hogy nincs kibékülve azzal sem, hogy „egy maroknyi csúcstechnológiás ember” döntheti el, hogy mi a szólásszabadság és mi a veszélyes retorika.

A vermonti szenátor napokkal azután tette ezt a megjegyzést, hogy Trump főtanácsadója, Jason Miller megerősítette, hogy a volt elnök azt tervezi, hogy saját platformján visszatér a közösségi médiába.

A címlapfotó illusztráció.