Indul az első hazai LMBTQ-marketingtanfolyam

 

A balliberális médiumok, a közösségi oldalak, valamint a Soros-féle civil szervezetek mellett, immár egyes hazai marketingügynökségek is az LMBTQ-közösségek érdekeinek kiszolgálását helyezték kilátásba.

A Magyar Nemzet számolt be arról, hogy a Humen Media Hungary nevű marketingügynökség meghirdette az első hazai LMBTQ-marketingképzését, ahol a szervezők csaknem nyolcvanezer forintért vezetnek be az úgynevezett pink marketing rejtelmeibe.

Az ügynökség a tanfolyam szükségességét azzal indokolja, hogy immár Magyarországon is egyre inkább előtérbe kerül a pink marketing, azaz az LMBTQ-közösség mint célcsoport megszólítása,


ezért az érdeklődők számára – legyenek azok civil személyek vagy vállalkozások – örömmel prezentálják a szexuális kisebbségek elérésére alkalmas kommunikációs és marketing technikákat.

A hatalkalmas online fejtágítás során a résztvevők megismerhetik a pink marketing fogalmát és legfőbb területeit (pénzügyi szolgáltatások, autóipar, szórakoztatás, kultúra, alkoholos italok, haj- és szépségápolás, divat, gyógyszerek, luxustermékek), megjelenését a kultúrában és a szórakoztatóiparban, a gyorsan forgó fogyasztási cikkek piacán, valamint a vendéglátóipar bizonyos szegmenseiben (szállodák, éttermek, kávéházak) egyaránt.

Emellett a jelentkezők azt is elsajátíthatják, hogy miképpen lehet sikeresen piacra dobni speciális LMBTQ-termékeket, továbbá négy vállalati marketinges és kommunikációs szakértő saját pink marketing kampányát is bemutatják.

Magyarország első, szexuális közösségekre építő marketingügynöksége számos felületen igyekszik az LMBTQ-lobbiból pénzt csinálni:

a Humen Media Hungary gondozásában jelenik meg a Humen Magazin, az ország első nyomtatásban megjelenő LMBTQ-életmód- és kulturális magazinja, valamint szintén a nevükhöz köthető hazánk legnagyobb meleg tematikájú hírportálja, a Humen Online is.

Az ügynökség emellett LMBTQ-turisztikával foglalkozik, valamint nemrégiben egy olyan online webáruházat is elindított, ahol az első magyar gendermesekönyv a Meseország mindenkié, #acsaládazcsalád kampány termékei vagy a Szivárványon innen és túl című LMBTQ-kalauz rendelhető meg.