×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kiskorú lánya nemváltó műtétje ellen küzdött, a bíróság elítélte a kanadai férfit

 

Feltételes elzárással büntette a bíróság azt a kanadai férfit, aki lányának nevezte biológiailag nőnemű kiskorú gyermekét. Az ítélet szerint a szülőknek kötelessége megerősíteni a kiskorú gyermekük nemi identitását, ellenkező esetben családon belüli erőszakkal lesznek vádolhatók.

Egy kanadai férfi ellenzi lánya nemváltását, mert szerinte a hormonterápia visszafordíthatatlan következményekkel járna. Kanadában azonban a transzneműek számára a lány anyjának beleegyezése is elégséges – számolt be a Post Millenial kanadai hírportál.

Az elvált Robert Hoogland egy interjúban elmondta, hogy lánya azután kezdett áttérni a transzidentitásra, hogy az iskolában propagandavideókat mutattak neki a nemváltásról és genderpszichológushoz küldték. Ennek előzménye az volt, hogy a gyermek fiúkkal barátkozott, és rövidre vágatta a haját.

Az iskola az évkönyvben is megváltoztatta a tanuló nevét – anélkül, hogy erről értesítették volna a szülőket.

Az eset másik furcsasága hogy

az iskolapszichológus azt tanácsolta, hogy a pubertáskorban levő lánynak írjanak elő tesztoszteron kezelést.

Már az első kórházi látogatás után már meg is kezdték a nemváltás előkészítését.

„Itt ülök, és nézem tehetetlenül, ahogy egy teljesen egészséges gyereket tönkretesznek”

– mondta a férfi egy tavalyi interjúban.

„A gyerekek nem egyezhetnek bele a pubertáskoruk elvételébe! Állítsuk meg a gyermekbántalmazást!” – áll azon a tiltakozó táblán, amelyet a kiskorú lánya nemváltó műtétje ellen tiltakozó kanadai Robert Hoogland (jobbra) tart.

A férfi nemváltó műtét elleni tiltakozásának másik oka, hogy a statisztikák szerint a nemi diszfóriában szenvedő gyermekek több mint 80 százaléka a pubertás végével már máshogy gondolkodik nemi identitásáról. A férfi bíróságra vitte az ügyet, ahol a bíró kimondta, hogy az apának nincs beleszólása az ügybe, és a tizennégy éves gyermek megkaphatja a tesztoszteron kezelést.

„Ha a lányom felnőtté válik és megbánja, amit tett, megkérdezi majd: apa, te felnőtt voltál, miért nem tettél semmit ez ellen? Akkor senki nem lesz ott önök közül, hogy elmondja neki az igazságot”

– érvelt Hoogland a bíróság előtt.

Az ítélet szerint a kanadai szülőknek kötelességük megerősíteni a kiskorú gyermekük nemi identitását.

A bíró azt is kikötötte, hogy Hoogland a jövőben nem hivatkozhat nőneműként lányára, ellenkező esetben börtönbüntetéssel sújtják, mivel az családon belüli erőszaknak számít.