Hekkerek hiúsították meg a Williams F1-es bemutatóját

 

Internetes kalózok feltörték a Williams Forma–1-es istálló mobiltelefonos applikációját, amelyen keresztül bemutatták volna a csapat 2021-es pilótáit és versenyautóját – számoltak be brit internetes források pénteken.

Hekkertámadás miatt el kellett halasztani a Williams Racing péntek kora délutánra tervezett F1-es csapatbemutatóját – számolt be a GPFans.com szakportál. A hírt a Sir Frank Williams nevével fémjelzett, de tavaly óta már az amerikai Dorilton Capital befektetői csoport tulajdonában lévő versenyistálló is megerősítette.

„A Williams Racing a mai napon (március 5-én) egy kibővített valóságon alapuló alkalmazás segítségével tervezte leleplezni 2021-es versenyautóját, az FW43B-t.


Sajnos azonban, mivel az alkalmazást a bemutató előtt feltörték, ez lehetetlenné vált”

– áll a csapat pénteki közleményében.

„Az alkalmazást eltávolítottuk az Apple App Store-ból és az Android Google Play áruházból is” – tették hozzá.

„Nagyon vártuk, hogy megosszuk ezt az eseményt rajongóinkkal, különösen ebben a nehéz időszakban, amikor nem lehetséges személyes élményeket eljuttatni a követőinkhez. Elnézést kérünk, amiért ez nem volt lehetséges” – írta a Williams.

A Dorilton azért fejlesztette ki a Williams Launch App nevű applikációt, hogy ezzel is jelezze: a sportág harmadik legrégebbi csapata újra a technológiai fejlesztések élmezőnyébe akar tartozni.