×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Megszavazta az amerikai képviselőház az LMBTQ-közösségek védelmét szolgáló törvényt

 

Az Amerikai Egyesült Államok képviselőháza elfogadta az egyenlőségről szóló törvényt (Equality Act), mely a szexuális irányultságon vagy a nemi identitáson alapuló megkülönböztetés betiltására irányul.

A képviselőház csütörtökön elfogadta az egyenlőségről szóló törvényt, amely kiterjeszti az LMBTQ-jogokat. A Republikánus Párt aggályait fejezte ki ezzel kapcsolatban, ideértve a törvény női sportolókra gyakorolt hatását – olvashatjuk a Fox News hírportál honlapján.

A törvényjavaslatot 224 igen szavazattal és 206 ellenszavazattal fogadták el, a szavazáson három republikánus képviselő csatlakozott a demokratákhoz.

Az LMBT-közösség eleget várt

– mondta a szavazás előtt David Cicilline képviselő, aki nyíltan melegnek vallja magát, és támogatta a törvény elfogadását. „Eljött az ideje, hogy a szabadság és az egyenlőség áldásait kiterjesszék az összes amerikaira, függetlenül attól, hogy kik ők és kit szeretnek” – tette hozzá.

Az egyenlőségről szóló törvény frissíti a hatályos polgári jogi és munkaügyi törvényeket, hogy megerősítse az LMBTQ-közösség védelmét. A védelem a kategóriák széles skálájára vonatkozna, az oktatástól a lakhatáson át a hitelig és más területekig.

A képviselőház ugyanezt az intézkedést már 2019-ben tárgyalta, azonban nem sikerült átjutnia az akkor republikánus többséggel rendelkező szenátuson. A republikánusok és a vallási csoportok széles körben ellenezték a törvénytervezetet, azzal érvelve, hogy a változások sérthetik egyes polgárok vallási meggyőződését.

Joe Biden 2019 júniusában az egyenlőségről szóló törvény elfogadását az egyik legfontosabb prioritásként jelölte meg elnökké választásának esetén.

Az ellenzők aggályokat vetettek fel a törvényjavaslatnak a női sportra gyakorolt ​​lehetséges hatásaival kapcsolatban is.

A Republikánus Párt szerint a transznemű fiatalok részvétele a lányok sportjában káros lehet a versenyre.

Biden Erased Women (Biden törölte a nőket) – többek között ezzel a hashtaggal fejezték ki nemtetszésüket az amerikai elnök kapkodva meghozott intézkedései sorában aláírt rendelettel kapcsolatban a tiltakozók – erről írtunk korábbi cikkünkben.

A cikkben olvasható, hogy Joe Biden által aláírt nemi identitáson vagy szexuális irányultságon alapuló megkülönböztetés megelőzése céljából hozott végrehajtási rendelet széles körű nemtetszést, felhördülést váltott ki, különösen annak női sportolókat érintő vonatkozásai miatt.

Christiana Holcomb, az Alliance Defending Freedom jogvédő egyesület tanácsadója kijelentette:

ijesztő kilátások ezek a női sport jövőjére nézve.

Biden a hadseregben is változtatott a szabályokon, erről a Hímnem, nőnem, transznem: Biden és Austin „megnyitja” a hadsereget című cikkünkben olvashat bővebben.

Címlapfotó: Twitter.com