×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A lány, aki harapott: tovább zavarognak a BLM-hívek

 

A rendőrök 11 embert tartóztattak le, amikor a Lack Lives matter mozgalom által szervezett tüntetések erőszakossá váltak Manhattanben – közölték az illetékes hatóságok szombaton.

Korábban már írtunk arról, hogy alig iktatták be Bident, máris tüntetett ellene az Antifa, melyen az antifasiszta tüntetők épületeket rongáltak meg Portlandben és Seattle-ben Joe Biden beavatása ellen tiltakozva.

Ezúttal egy kisebb tüntetést keretében, mintegy száz ember gyűlt össze Midtown városrészben a BLM által szervezett péntek esti „Defund the police”-nak nevezett tüntetésen – tudhattuk meg a New York Post hírportál cikkéből.

Hat nőt és négy férfit garázdasággal, a kormányzati adminisztráció akadályozásával, törvénytelen gyülekezéssel és bántalmazással vádoltak – közölte a New York-i rendőrség szóvivője.

Az említett tíz személyt azóta kiengedték az őrizetből.

A manhattani lakos, 19 éves Angel Riverát letartóztatták, mert egy rendőr tiszt lábába belerúgott, és egy másik tiszt combjába harapott – mondta a szóvivő.

A letartóztatottak közül néhányat azzal vádoltak, hogy megtámadták a Daily News hírportál fotósát, Sam Costanzát, akire azt hitték rendőr.

A források szerint Costanzát körülvették és megütötték, miután az egyik menetelő felismerte őt egy korábbi New York-i Black Lives Matter tüntetésről.

A Constanzát felismerő tüntető ekkor azt kiáltotta, hogy „Ő zsaru!”.

Erre többen is köré gyűltek, meglökték és elkezdték ütni ököllel és más tárgyakkal.

A New York-i rendőrség megerősítette a tényt, miszerint a média egyik tagját bántalmazták.

Constanza, akinek orrvérzésén kívül más baja nem esett elutasította az orvosi ellátást.

A múlt heti Black Lives Matter által szervezett tüntetésen a rendőrség feloszlatásáért tüntettek az utcára vonulók.

A címlapfotó illusztráció.