Ezúttal egy keresztény könyvet cenzúráztak a közösségi oldalak

 

Letiltotta egy, a radikális feminizmust és az LMBTQ ideológiát keresztény szemszögből vizsgáló kötet reklámját a Facebook és az Instagram.

Carrie Gress az amerikai katolikus egyetem filozófia professzora két évvel ezelőtt jelentette meg „Mérgező nőiesség” című könyvét, ám a közösségi média cenzorai valamiért csak most léptek – a demokraták és Joe Biden győzelme után.

Az Amerikai alkotmány első kiegészítése egyébként kimondja, hogy a kongresszus nem korlátozhatja a szólás- vagy a sajtószabadságot, arra viszont úgy tűnik 1791-ben senki nem gondolt, hogy nem csak az állam rakhat szájkosarat saját polgárára, hanem egy magáncég is.


Először nem nagyon tudtam mi történik, ugyanis egy bolt próbálta kiposztolni a könyvet a Facebookon, amikor visszautasították. Először azt gondoltam, hogy valami hiba történt, aztán amikor az Instagramon is próbálták megjelentetni és ugyanaz történt, sejtettem, hogy ez egyfajta rendszerszintű dolog

– mondta Carrie Gress, az amerikai katolikus egyetem filozófia professzora a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Meglepődtem és elképedtem, ugyanis a könyv már kétéves, ezért is tűnt hibának, hogy most történt meg, és nem évekkel korábban. De az a tény, hogy időben egybe esett azzal, amikor Bident beiktatták az elnöki hivatalba, arra enged következtetni, hogy a nagy techcégek elérkezettnek látták az időt, hogy büntetlenül cselekedhetnek” – tette hozzá a könyv írója.

Azzal magyarázták döntésüket a techóriások a katolikus ajándéküzletnek, amely posztját visszautasították, hogy

ez „nem megengedett felnőtt termékek vásárlásának, árusításának, használatának népszerűsítése”.

A címlapfotó illusztráció.


A teljes beszélgetést itt hallgathatja vissza.