Biden túllőtt a célon: törölte a nőket

 

Biden Erased Women (Biden törölte a nőket) – többek között ezzel a hashtaggal fejezik ki nemtetszésüket az amerikai elnök kapkodva meghozott intézkedései sorában aláírt rendelettel kapcsolatban a tiltakozók.


Joe Biden legújabban aláírt, a nemi identitáson vagy szexuális irányultságon alapuló megkülönböztetés megelőzése céljából hozott végrehajtási rendelete széleskörű nemtetszést, felhördülést váltott ki, különösen annak női sportolókat érintő vonatkozásai miatt.

"Biden elnök szövetségi ügynökségek számára kiadott végrehajtási rendelete tulajdonképpen arra utasít, hogy kizsigereljék a nők jogi védelmét, és azt mintegy ötven évvel vessék vissza, eltörölve mindazt, amit ezalatt elértünk” – fogalmazott a Daily Callernek nyilatkozva Christiana Holcomb, az Alliance Defending Freedom jogvédő egyesület tanácsadója. Kifejtette: így a biológiailag férfinak számító, ám magukat transzneműnek valló versenyzők a női sportolókkal szemben indulhatnak.

Pedig a helyzet még súlyosabbá válhat azáltal, ha az elnök aláírja az 1964-es, a szexuális orientáció és a nemi identitás védelme érdekében hozott polgári jogi törvényt módosítását, amely lehetővé teszi a magukat transzneműnek valló férfi sportolók női számokban való indítását.

Holcomb kijelentette: ijesztő kilátások ezek a női sport jövőjére nézve. A tanácsadó kitárt arra is, milyen problémákat okoz ez majd a női sportolók öltöző, és mellékhelyiség-használatának tekintetében.

A világhálón azonnal szélsősbaloldali és liberális véleményformálók igyekeztek a tiltakozást követően megmagyarázni Biden álláspontját, illetve a Twitter is gondoskodott arról, hogy a Biden Erased Women hashtag alatt megjelenő véleményeket megszerkesztve, számos, Biden álláspontját kritizáló véleményt nehezen hozzáférhetővé téve jelenítse meg.