Rekorddöntéssel indult a rali-vb idénye Monte-Carlóban

 

Nyolcadik győzelmét aratta a francia Sébastien Ogier a Monte-Carlóban, a rali-világbajnokság idei szezonnyitóján, ezzel megdöntötte honfitársa, Sebastién Loeb rekordját a WRC klasszikus idénynyitó viadalán.

Magabiztosan kezdte a szezont a rali-világbajnokság címvédője, Sébastien Ogier, aki navigátora, Julien Ingrassia segítségével pályafutása során nyolcadszor diadalmaskodott a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül megrendezett monte-carlói viadalon. A 37 éves francia pilóta ezzel megdöntötte honfitársa, Sébastien Loeb korábbi rekordját, aki a sportág legendájának számít.

A világbajnoki futamon egyértelműen kiütközött a Toyota Yaris WRC kocsik dominanciája. A versenybázisát ettől az évtől Észtországba áttelepítő japán márka a walesi Elfyn Evansnak köszönhetően kettős győzelmet aratott.

Az egyetlen „szépségfoltot” a márka makulátlan hétvégéjében az jelentette, hogy a belga Thierry Neuville-nek sikerült beékelődnie a harmadik helyre a Hyundaijal, megelőzve a finn Kalle Rovanperát, aki több defektet is kapott a háromnapos viadal során.

Az első futam után Ogier 25 ponttal vezeti a világbajnoki pontversenyt, megelőzve a 18 pontos Evanst és a 15 pontos Neuville-t.

A WRC rali-világbajnokság következő futamát, az Arctic Finn-ralit február 26-28. között rendezik az Északi-sarkkörön.