Ezért zárta mindenki a szívébe a kézilabda Shaquille O’Nealjét

 

Egy nagy darab férfi volt az, aki ellopta a műsort az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon. A 26 éves Gauthier Mvumbi magasságát és testsúlyát tekintve sem mondható kis embernek.

Mvumbi megállíthatatlan (Fotó: EPA/Mohamed Abd El Ghany/POOL)

A kongói kézilabda-játékos a világ legnépszerűbb kézilabdázója lett a 2021. évi világbajnokságon, Egyiptomban rendezett első mérkőzése óta, nemcsak méretei, hanem nagyon jó teljesítménye miatt is. Amilyen nagy termetű a sportoló, épp olyan ügyes is, testének adottságait jól kihasználja, ugyanis négy gólt dobott Argentína és négyet Dánia ellen is.


Ez egészen kivételes. Szeretem az elismerést. Mert ha az emberek rólam beszélnek, akkor Kongóról, hazánkról beszélnek, és ez a legfontosabb számomra

– reagált az óriás a körülötte lévő felhajtásra, ami egészen elképesztő: már kétezernél is több cikk jelent meg róla.

A 26 éves játékos, aki az első meccsével ellopta a show-t, 1,92 méter magas, súlya pedig valahol 110 kilogramm fölött lehet. Ennek köszönhette a négy gólját is, hiszen az argentinok nem tudtak mit kezdeni termetével. Mondhatjuk azt is, hogy erre nem voltak felkészülve.

Mvumbi 11 percet és 17 másodpercet játszott az Albiceleste ellen, és négy lövésből négy gólt lőtt, hat méterről.

Amikor a világbajnok dán csapattal kerültek szembe, megint csak megmutatta tudását Mvumbi, aki szintén négy gólt szerzett csapatának, azonban a második félidőben elhibázott egy lövést.

A pocakos játékos, a híres kosaras, Shaquille O’Neal figyelmét is felkeltette,

aki így reagált Mvumbi teljesítményére: „Azt mondják, te vagy a csapat kézilabda Shaqja, mi történik?” 

Mvumbi alig akarta elhinni, amikor meglátta ki üzent neki, és válaszüzenetében megköszönte támogatását Shaquille O’Nealnek, akire – mint kiderült – Mvumbi felnéz.

A dánokkal folytatott meccs után Mvumbi így nyilatkozott: „Dánia birtokolja a világbajnoki címet, és én képes voltam rá, hogy négy góllal többet szerezzen a csapatom.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@gauthiermvumbi által megosztott bejegyzés