×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Keresztény kislányt rabolt el és erőszakolt meg egy muszlim férfi

 

Elrabolta, megerőszakolta és kényszerházasságra kényszerítette, majd láncra verve rabszolgasorban tartott egy tizenkét éves kislányt egy muszlim férfi Pakisztánban. Az eset nem egyedi: évente ezer keresztény és hindu lányt rabolnak el és kényszerítenek házasságra az ázsiai országban.

A rendőrség szabadított ki fogságából egy tizenkét éves keresztény lányt, akit muszlim elrablója megerőszakolt, házasságra kényszerített és kiláncolva egész napos trágyalapátolásra kényszerített a birtokán lévő marhakarámban, a pakisztáni Faiszálábádban. A negyvenötéves férfi tavaly június óta tartotta fogva kiskorú áldozatát, amikor a rendőrök öt hónap után végre közbeléptek – írja a Daily Mail.

A lány apja többször kért segítséget a rendőrségtől, de csak szeptemberben tehetett hivatalos feljelentést. Elmondása szerint a rendőrőrsön semmibe vették, rasszista megjegyzéseket tettek rá, ráadásul megfenyegették, hogy istenkáromlás miatt eljárást indítanak ellene. A férfi bírálta a bíróság által megrendelt orvos szakértői jelentést is, amely a születési anyakönyvi kivonatban szereplő adatok ellenére tizenhét évesként utalt a valójában tizenkét éves lányra, akit a nyomozás idejére egy női menedékházban helyeztek biztonságba.

A lány ügyében segédkező keresztény jótékonysági szervezet szerint az eset felveti a kérdést, hogy Nagy-Britannia mire hasznosítja a külföldre országoknak szánt segélykeretet, amelyből Pakisztánba több mint háromszázmillió fontot juttat el. Hangsúlyozták, a kormánynak többet kellene tennie a külföldi keresztényüldözés leküzdése érdekében, minthogy olyan rendszereket támogasson, amelyekben legálisan köthető házasság gyermekekkel.

Pakisztánban keresztény emberi jogi szerveztek becslései szerint évente mintegy ezer keresztény és hindu lányt rabolnak el és kényszerítenek házasságra, valamint az iszlám vallásra való áttérésre.

A címlapfotó illusztráció.