×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ismét büntetik a szenátort, mert nem szavazta meg Bident

 

A floridai Orlandóban tartott volna februárban egy négynapos adománygyűjtő rendezvényt a republikánus Josh Hawley szenátor, de az eseménynek helyt adó Loews Hotels visszalépett azt követően, hogy a Twitteren számon kérték radikális demokraták a szállodaláncot.

A Capitolium ostromát követően a Simon & Schuster könyvkiadó a szenátor techcégekről írt könyvének kiadásától lépett vissza. Hawley azt követően vált persona non grata-vá, hogy a szenátusban az elektori kollégium által megállapított arizonai és pennsylvaniai elnökválasztási végeredmények ellen szavazott hat másik szenátorral együtt.

A szenátor rendezvényének eredetileg otthont adó Loews Hotel a visszalépése kapcsán úgy fogalmazott a Twitteren:

Elborzadtunk Capitoliumnál történtek miatt, ellenezzük azt és azokat is, akik támogatták és ösztönözték ezeket az akciókat. Az események fényében vendégeink és munkatársaink biztonsága érdekében arról értesítettük a februárban megrendezendő adománygyűjtő szervezőjét, hogy az nem a Loews Hotelsben lesz megtartva.

Azt követően döntött így a szállodalánc vezetősége, hogy egy floridai ügyvéd, Daniel Uhlfelder a Twitteren rákérdezett a Loews Hotelsnél, mégis, hogy lehetséges az, hogy az „áruló” Hawley szenátor rendezvényének helyt adnak – adta hírül a Fox News.

Az ügyvéd felvetésére éles kommentháború indult a Twitteren. A szálloda expressz gyorsasággal, alig egy nap alatt vált meg Missouri szenátorának négynapos rendezvényétől.

A floridai ügyvéd korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy májusban Halálnak öltözve látogatta sorra Florida strandjait, amelyeket a floridai republikánus kormányzó, Ron DeSantis nem zárt be a koronavírus-járvány terjedése ellenére sem.

Josh Hawley, Missouri republikánus szenátora elítélte a Capitoliumnál történt erőszakot már az ostrom estéjén, vagyis a politikust a szenátusban leadott szavazatai miatt büntetik, nem azért, mert támogatta volna a zavargásokat.

Nyitókép: EPA/KEVIN DIETSCH