Még Indiában és Tajvanon is számon tartják Keleti Ágnes születésnapját

 

Világszerte beszámolt a sajtó a világ legidősebb élő olimpiai bajnokáról, a ma 100 éves Keleti Ágnesről. Francia, kanadai, indiai, de még tajvani hírlapokban is megjelent Keleti Ágnes 100. születésnapjának híre.

Felsorolni is nehéz a 100. születésnapját ma ünneplő ötszörös olimpiai bajnok, ötszörös világbajnok Keleti Ágnes díjait és elismeréseit – olvashatjuk a Keleti Ágnes születésnapjáról szóló ma megjelent cikkünkben. A sportlegenda, Keleti Ágnes születésnapjáról nemcsak Magyarországon, de a világ számos pontján megemlékezett a sajtó. Ezekből válogattunk.

Franciaország

Kezdjük a francia sajtóval, ahol a france24.com, még decemberben publikált egy cikket arról, hogy az olimpiai bajnok, Keleti Ágnes hamarosan 100. születésnapját ünnepelheti.


Keleti Ágnes a világ legöregebb olimpiai bajnoka, valamint a holokauszt túlélője alig várja, hogy a következő hónapban betöltse 100. életévét” – olvashatjuk a France24.com decemberi cikkében.

Kanada

Keleti Ágnes továbbra is gyors eszű és magabiztos lépéssel mozog – vélekedett a TheCanadian.news decemberi cikkében a sportlegendáról.

India

100 éves: Keleti Ágnes, a legidősebb olimpiai bajnok, aki szobalányként élte túl a holokausztot” – ezzel a címmel jelent meg az EconomicTimes.IndiaTimes.com hírportálon Keleti Ágnes születésnapjának híre.

Tajvan

Az ötszörös olimpiai bajnok, Keleti Ágnes, aki január 9-én ünnepli születésnapját, Magyarország legsikeresebb tornásza, és az egyik legdíszesebb zsidó sportoló” – ezekkel a szavakkal illették a szülinapos olimpiai bajnokot a Taipeitimes.com oldalán decemberben.

 

(Címlapfotó: Nemzeti Fotótár/MTI/Kovács Tamás)