100 évesen is kicsattan a boldogságtól Keleti Ágnes – FOTÓK

 

Keleti Ágnes a közelgő születésnapjára kapott tortával (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Szombaton ünnepli 100. születésnapját Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász, a Nemzet Sportolója, a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka.

A születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen újságírói kérdésre azt mondta, ez az évforduló pont ugyanolyan számára, mint amikor 60 éves volt.

Keleti Ágnes a közelgő születésnapja alkalmából szervezett fotózáson (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Élek, jól élek, szeretek élni. Az egészség a lényeg, a születésnap egyáltalán nem fontos, csak a jó élet” – mondta jókedvűen Keleti Ágnes, akinek a napjai elmondása szerint jól telnek.

Keleti Ágnes (Fotó:MTI/Kovács Tamás)

Csak szép idő legyen” – kívánta születésnapja alkalmából a sportoló, akiről egész estés dokumentumfilm készül „Aki legyőzte az időt – Keleti Ágnes” címmel Oláh Katalin rendezésében, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával.

Keleti Ágnes a róla szóló Keleti 100 című könyvet dedikálja (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Ági néni remekül érzi magát, jó egészségnek örvend, sokat mozog és táncol” – mondta Keleti Ágnes szóvivője, Róth Tamás a hirado.hu-nak.

Keleti Ágnes (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Keleti Ágnest 100. születésnapja alkalmából szombaton 19 órától a legidősebb élő olimpiai bajnokról készült filmmel köszönti a közmédia. A Nemzet Sportolójáról szóló mozit az M4 Sport+ csatorna és az m4sport.hu mutatja be.

Az ötszörös olimpiai bajnok 100 születésnapjáról a MTVA Archívum is megemlékezett.

https://archivum.mtva.hu/stories/Keleti-agnes-100-eves „Engem a sport erőssé, bátorrá és kitartóvá nevelt” – vallja a...

Közzétette: MTVA Archívum – 2021. január 8., péntek