Kórházba került Frank Williams, az F1 legendás csapatfőnöke

 

A koronavírus tüneteivel kórházba került Sir Frank Williams, a kilencszeres konstruktőr-világbajnok Williams Forma–1-es istálló alapítója – jelentette kedden kora este a brit sajtó. A Magyar Nagydíj hétszeres győztesének állapota jelenleg stabil.

A család kedden kiadott nyilatkozata szerint „Sir Frank Williams nemrég kórházba, került, ahol jelenleg stabil állapotban van. Frank egészségi állapota magánügy, ezért a család egyelőre nem kíván további részleteket közölni” – írták a közösségi médiában.

„Kérjük, hogy tartsák tiszteletben a családunk magánéletét. A csapat a megfelelő időben ad majd ki újabb tájékoztatást. Köszönjük”

– tették hozzá.


A 78 éves Frank Williams 2016-ban tüdőgyulladás miatt szorult kórházi ápolásra, ezután hagyta abba a versenyekre való utazást. Sir Frank Williams tavaly ünnepelte az 50. évet F1-es csapatfőnökként, de hajlott kora miatt az istálló mindennapi ügyeit 2013 óta a lánya, Claire Williams intézte.

A Williams csapat 1977-es alapítása óta kilencszer nyerte el a gyártók világbajnoki címét, emellett olyan klasszisokat segített vb-sikerekhez, mint Alan Jones (1980), Keke Rosberg (1982), Nelson Piquet (1987), Nigel Mansell (1992), Alain Prost (1993), Damon Hill (1996) vagy Jacques Villeneuve (1997).

A Williams csapat hétszer nyerte meg a Forma–1-es Magyar Nagydíjat, köztük a legelső „vasfüggöny mögötti” futamot 1986-ban a Hungaroringen.

A Williams istálló idén szeptemberben az amerikai Dorilton Capital befektetési csoport tulajdonába került, ezzel 2021. január 1-től megszűnik a család képviselete a sportág harmadik legrégebbi alakulatánál.