Petíció indult az LMBTQ-ideológia erőszakos terjesztése ellen

 

Az LMBTQ ideológia erőszakos terjesztése ellen tiltakozik a CitizenGo. Ezzel kapcsolatban indítottak petíciót, melyhez továbbra is lehet csatlakozni.

Eddig már több mint százezren csatlakoztak, és már más országok is bekapcsolódtak ebbe, hiszen nem csak Magyarországnak fájó az, hogyha ezeket a lépéseket valóban megvalósítaná az Európai Unió – mondta Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az Európai Bizottság egyértelművé tette, hogy ezeket a célokat támogató stratégiát kíván bevezetni.


Frivaldszky Edit ezt a stratégiát úgy foglalta össze, hogy a diszkriminációmentesség máza alatt egyenlőbbek az egyenlőknél az LMBTQ-közösségnek a tagjai, és ezeket a lépéseket foglalták össze egy ötéves stratégiában. Ebbe az is beletartozik, amit Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke évértékelő beszédében hallhattunk, hogy aki szülő az egyik országban, az a másik országban is szülő. Tehát az azonos neműek házasságának és örökbefogadási jogának az elfogadtatásáról van szó.

Külön le is írja, hogy jogi lépéseket tesznek a tagállamokkal szemben, ha ez nem valósulna meg. Miközben a házasság és a család definíciója továbbra is tagállami hatáskörbe tartozik.

Ezek mellett az oktatásban is szeretnék a sztereotípiákat lebontani, tehát a gyerekeknek a transzneműségről, homoszexualitásról tanítani.

Ennek az egésznek a finanszírozását az Európai Bizottság állná különböző programokon keresztül, akár az Erasmus+ programban is – tette hozzá Frivaldszky Edit.

Ha ez valakinek nem tetszik, és megfogalmazza a véleményét, akkor ugyan nem definiálják, hogy mi a gyűlöletbeszéd, de a rendőrségeken fölállítanának úgynevezett szivárvány asztalokat, ahol fel lehet jelenteni azt, aki esetleg valamilyen gyűlöletbeszéddel megsértette ennek a közösségnek a tagjait.

Ez a stratégia nagyon-nagyon sok sebből vérzik

– véleményezte az Emberi Méltóság Központ igazgatója.

Az európai társadalom többsége, különösen az egyre nagyobb létszámmal betelepülő muszlimok nem biztos, hogy egyetértenek ezzel.

Az Európai Unió vezető szerepet kapna nemzetközi fórumokon is, hogy ezeket az úgynevezett LMBTQ-jogokat képviselje, de az arab országok általában nem vevők erre.

A stratégia mögött álló felmérések az Európai Unió Alapjogi Ügynökségétől érkeznek, és ennek az ügynökségnek a vezetője az egyik szerzője a homoszexuális jogok iránymutatójának.

Ha konkretizálni kellene, hogy ki a karmester emögött, akkor van olyan ember, aki publikusan egy nagyon aktív melegjogi képviselő

– emelte ki az igazgató.

Gyakorlatilag ugyanebből a körből a bevándorlás támogatása is fakad, a bevándorlók többsége pedig muszlim vallású. „Nincs itt egy óriási ellentmondás?” – kérdezte a műsorvezető.

Ezen a szinten ütközik az az ellentét, hogy vagy a családokat erősíti meg egy ország, vagy pedig a hiányzó népességet bevándorlókkal próbálja pótolni. Ebben is ütközik Magyarország és az EU álláspontja. Azt gondolom, hogyha muzulmánok lepik el Európát, akkor még akkor is, hogyha több generáción keresztül itt élnek már, nem fog olyan nagyot változni a kultúrájuk, hogy mindezt elfogadják” – válaszolta Frivaldszky Edit.

A petícióhoz továbbra is lehet csatlakozni a CitizenGo.org oldalán.


A teljes beszélgetést itt hallgathatja vissza.

A címlapfotó illusztráció.