×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

BL-botrány: beszólt a játékvezető, a török csapat levonult a PSG pályájáról

 

Félbeszakadt a 20. percben a Paris Saint-Germain–Istanbul Basaksehir mérkőzés a labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjában. A negyedik játékvezető állítólagos rasszista megnyilvánulása miatt levonult a török csapat a pályáról.

A L’Équipe francia sportnapilap első beszámolója szerint a játékvezető piros lapot készült felmutatni a török szakmai stáb egyik tagjának, aki állítólag inzultálta a negyedik játékvezetőt – ez volt a szikra az egyébként is feszült mérkőzés parazsára.

A Nemzeti Sport Online (NSO) francia híradásokra hivatkozva azt írta, hogy a negyedik játékvezető rasszista megjegyzést tett Pierre Webóra, az isztambuliak pályaedzőjére, erre a korábbi kameruni válogatott labdarúgó hevesen reklamálni kezdett – erre figyelt fel a játékvezető.

A meccs UEFA ellenőre is megjelent a játéktéren, hogy megbékítse a feleket, ám ez sokáig nem sikerült.

A török csapat a rasszista megnyilvánulás ellen tiltakozva, a szenegáli Demba Ba vezetésével bevonult az öltözőbe, majd követték őket a párizsiak is.

A mérkőzés játékvezetője a román Ovidiu Hategan, a negyedik játékvezető a honfitársa, Sebastian Coltescu volt – írta kedden este az NSO.

Új negyedik játékvezetővel folytatják szerdán

Új negyedik játékvezetőt jelölnek ki és szerdán játszák le a kedden este félbeszakadt Paris Saint-Germain – Basaksehir mérkőzést a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében.

Az európai szövetség (UEFA) közleményében jelezte: mindkét csapattal konzultálva a felek úgy döntöttek, hogy a találkozón új negyedik játékvezető lesz. Az esetet, amiért a találkozó félbeszakadt, kivizsgálják.

A sereghajtó Basaksehir számára már tét nélküli mérkőzés 0-0-ra áll, a PSG már biztos nyolcaddöntős. Francia sajtóértesülések szerint a találkozó szerdán 18.55-kor kezdődik.