×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Itt nézheti élőben a Ferencváros meccsét a Messi nélkül felálló Barcelonával

 

Griezmann után Braithwaite, majd Dembélé talált be, félóra alatt eldöntötték a meccset a katalánok.

 

A Messit nélkülöző Barcelona azonnal támadólag lépett fel, magasra feltolt védekezéssel és letámadással. A Ferencváros erejét egyelőre a védekezés köti le, a 13. percben Isael léphetett volna ki, de nem sikerült. A Barcelona szinte azonnal válaszolt, Griezmann góljával megszerezték a vezetést. A 20. percben Braithwaithe is betalált. Az látható, hogy a Barcelona egyáltalán nem veszi félvállról a budapesti találkozót.

A 27. percben Dembélé 11-esből megszerezte a katalánok harmadik gólját, Frimpongot Brathwaite faképnél hagyta, buktatás lett a vége, és büntető.

A 34. percben sikerült kicsit kiszabadulni a Barcelona nyomása alól, Botka és Uzuni húzogatott a jobb oldalon, szabadrúgás lett a vége. Ez viszont nem jelentett veszélyt a katalánok kapujára, Blazic lőtt egyébként, de lesről jött vissza.

Ezután a katalánok kicsit visszavettek, így a Ferencvárosnak volt lehetősége rendezni sorait, és ebben az időszakban nem játszott annyira alárendelt szerepet, mint az első félórában. Ami tény, hogy a két csapat keretének értéke között akkora a különbség, mintha egy légsúlyú ökölvívót állítanánk szembe egy szupernehézsúlyúval, és ez az első félórában abszolúte megmutatkozott.

A Juventus félidőben 1-0-ra vezet a Dinamó Kijev ellen, tehát az Európa-ligába jutás egy bravúrral még mindig elérhető.

A 49. percben Heister baloldali beadása után Tocmac, majd Sigér került helyzetbe, utóbbi csavarása alig kerülte el a kaput. A második félidő lényegesen lassabb tempóban zajlik, így a Ferencváros is többször ki tudott jöni a szorításból. A 62. percben két szöglethez jutott a Fradi, de egyikből sem alakult ki komolyabb helyzet.

A 73. percben Lovrencsics remek beadása után Baturina fejelt, Neto védett. A Barcelona visszafogottabb tempója mellett időnként adódhat egy-egy lehetőség a szépítésre. De, hozzá kell tenni, az elmúlt pár percben a katalánok is többször veszélyeztettek, de a végén maradt a 3-0, simán nyert a Barca.

Időközben a Juventus már 3-0-ra nyert a kijevi Dinamo ellen.

A két csapat a következő összeállításban lépett a Puskás Aréna gyepszőnyegére:

Ferencváros: Dibusz – Botka, Blazic, Frimpong, Dvali, Heister – Sigér D., Somália – Isael, Tocmac, Uzuni

FC Barcelona: Neto – Dest, O. Mingueza, Lenglet, Jordi Alba – Pjanic, Busquets – Francisco Trincao, Griezmann, O. Dembélé – Braithwaite

A csoportból a százszázalékos Barcelona mellett a második Juventus is továbbjutott már, a Ferencváros és a Dinamo Kijev a harmadik helyért csatázik. Ennek elérése esetén tavasszal az Európa-liga legjobb 32 együttese között folytatódhat a nemzetközi szereplés, tehát a Fradi számára ez az összecsapás komoly téttel bír.