Összekeverték Budapestet a román fővárossal a Barcánál

 

A Bajnokok Ligája csoportkörének következő meccsén hazai pályán mérkőzik meg a Ferencváros az FC Barcelona csapatával.

A katalán klub a meccs élő közvetítésének streamjét már ma kirakta a saját Facebook-oldalára, hogy a rajongók ott követhessék a szerdai meccset. Az oldalt kezelő adminisztrátor azonban az úti célt tévesen adta meg: Budapest helyett Bukarestet írt a posztjába.

Nehéz eldönteni, hogy csipkelődésről vagy vétlen hibáról van szó. Aki ismeri a magyar szurkolókat, az tudhatja, hogy ezt a bantert nem tudják szó nélkül hagyni: az oldalon eddig közel nyolcszáz, zömében magyar kommentelőtől származó reakció jelent már meg.


Nem mindegy, hogy Bukarest vagy Budapest. (Forrás: facebook.com)

Többen bátorítják a gránátvörös csapatot, hogy utazzanak csak nyugodtan a román fővárosba, és akkor az UEFA-nál majd a Ferencvárosnak írják jóvá 3-0-val a meccset. Mások sérelmezik, hogy a Barcelona történetében nagy szerepet játszó Kubala László, Kocsis Sándor és Czibor Zoltán hazájának fővárosát nem voltak képesek megjegyezni a klubnál.

Az FC Barcelona oldalán azóta javították a tévedésüket, de a poszt módosítási előzményeiben megtekinthető a hiba. A kommentáradat mindenesetre nem ült el, a magyar szurkolók továbbra is köszörülik a nyelvüket a Barcán.