„Hála Istennek, hogy jól van!” – F1-es társai biztatják a horrorbukást megúszó Grosjeant

 

Romain Grosjeannak nem tört el semmije, de megfigyelésre kórházban tartották vasárnap éjszakára – közölte a Haas Forma–1-es csapat vezetője, Günther Steiner. A 34 éves francia pilóta könnyű égési sérüléseket szenvedett, amikor a Bahreini Nagydíj első körében ütközött az orosz Kvjattal, majd az acélkorlátnak csapódva autója kettétört és kigyulladt.

Grosjean saját maga szállt ki a kettétört versenyautóból, és csodával határos módon csak könnyű égési sérüléseket szerzett a kézfején és a bokáján. A Bahreinből érkező első beszámolók még bordatörésről is szóltak, ez azonban a francia versenyző csapatfőnöke szerint nem igaz.

„Beszéltem Romainnel telefonon, jó hangulatban van és jól érzi magát” – mondta Steiner a brit Sky Sports F1-nek. „Ma (vasárnap) éjszakára még bent tartják a kórházban, de azt mondta,


jól érzi magát és úgy tűnik, semmije sem tört el. Az égési sérülései miatt bekötözték a kezét, de azt mondta, nincsen más sérülése, ezért nagyon boldog”

– tette hozzá a csapatfőnök.

A száguldó cirkusz pilótái és csapatai a közösségi médiában fejezték ki jó kívánságaikat a hajmeresztő balesetet lényegében sértetlenül megúszó Grosjeannak.

„Nagyon örülök, hogy Romain és Lance is a saját lábán hagyta el az autóját” – írta a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton a Twitteren. (Lance Stroll Racing Point kocsija a feje tetejére állt a megismételt rajt után, de a kanadai sértetlenül szállt ki a roncsból.)

„Mindkettőtöknek gyors felépülést kívánok! Emlékeztető ez számunkra és mindazok számára, akik követik, hogy ez egy veszélyes sport, amiben állandóan feszegetjük a határokat. (...) Hálás vagyok a segítőknek és az orvosi csapatnak azért a munkáért, amit azért végeztek, hogy a biztonság álljon az első helyen.”

A márkavilágbajnok Mercedes azt írta:

„Nagyon hálásak vagyunk, hogy Romain rendben van a balesete után. Ez az a pillanat, amikor fejet kel hajtanunk mindazon lépések előtt, amelyeket az FIA (Nemzetközi Automobil-szövetség) tett annak érdekében, hogy sportágat biztonságosabbá tegyék, és kalapot emelünk a sportbírók és az orvosi stáb bátorsága előtt.”

„Hála Istennek, hogy Romain jól van! Csak ez számít most”

– fogalmazott a Ferrari monacói pilótája, Charles Leclerc.

„A verseny eredménye másodlagos a megkönnyebbülés mögött, amit akkor éreztünk, amikor Grosjean kiszállt az autóból.

Ez tisztelgés a remek munka előtt, amit az FIA végzett a biztonság terén, illetve a bátor és professzionális fellépés előtt, amelyet minden egyes nagydíjon tanúsítanak”

– áll Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnökének Twitter-üzenetében.