Milliókkal zsarolják az angol sztárcsapatot

 

Hackerek törték fel az angol rekordbajnok Manchester United számítógéprendszerét, és azzal fenyegetőznek, hogy értékes információkat hoznak nyilvánosságra, amennyiben nem kapnak pénzt.

Több mint egy hete érte hacker-támadás az angol sztárklubot, és azóta is irányításuk alatt tartják a rendszert a behatolók. A csapat igazgatósága külön védelmi rendszert bérelt fel a támadás mihamarabbi hárítására, ám az eddigi kísérletek sikertelenek voltak – írta a Daily Mail.

Az eset nem példa nélküli. Korábban négy női atlétának is ellopták a privát adatait, és nyilvánosságra hozták pucér képeiket. Ezért a Manchester Unitednél is attól tartanak, nehogy kikerüljenek értékes információk a klubról és a játékosaikról.

Egyelőre, még nem tudni, mekkora összeget kell kifizetniük a vörös ördögöknek. A legutóbb nyilvánosságra került hasonló esetnél ötmillió fontot követeltek a hackerek a megzsarolt klubtól. A United a világ egyik legnagyobb csapata, ezért elképzelhető, hogy ennél az összegnél jóval többet követelnek a kiberbűnözők.

Ez a támadás szerencsére a szurkolók adataival nem foglalkozik, így azok biztonságban vannak. Viszont fontos adatok kerülhetnek rossz kezekbe a focisták fizikumáról.