Osztrák, koreai és uruguayi csatár is van a Puskás-díj jelöltjei között

 

Szon Hung Min, Zlatko Junuzović és Luis Suárez neve is szerepel az év legszebb góljáért járó Puskás-díj jelöltjei között. A FIFA internetes szavazásán december 9-ig lehet leadni a voksokat.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) honlapján szerdán közölt, tizenegy gólszerzőt tartalmazó összeállításban Szon Hung Min, a Tottenham Hotspur dél-koreai csatára, Zlatko Junuzović, a Red Bull Salzburg osztrák, valamint az akkor még Barcelona – jelenleg már Atlético Madrid – uruguayi válogatott támadója, Luis Suárez is a jelöltek között szerepel.

Mellettük az uruguayi Giorgian De Arrascaeta (Flamengo), az angol Jordan Flores (Dundalk FC), a francia André-Pierre Gignac (UANL Tigres), a dél-afrikai Hlompho Kekana (Mamelodi Sundowns FC) és az ecuadori Leonel Quinónez (CSD Macará), valamint három női játékos, a skót Caroline Weir (Manchester City WFC), a walesi Sophie Ingle (Chelsea FCW) és a Costa Rica-i Shirley Cruz válogatottban szerzett gólja található.


A listát a FIFA által erre a célra felkért szakmai bizottság állította össze, a szövetség honlapján zajló szavazáson december 9-ig lehet leadni a voksokat.

A Puskás-díj három dobogósát december 11-én hirdeti ki a FIFA, míg a díjkiosztó gálára 17-én, virtuálisan kerül sor.

Tavaly első alkalommal magyar játékos, Zsóri Dániel vehette át a Puskás-díjat. Idén nincs magyar futballista a jelöltek között, viszont a salzburgi Junuzović Rapid Wien ellen, június 24-én szerzett találata előtt a gólpasszt a magyar válogatott Szoboszlai Dominik adta.

A címlapfotó illusztráció.