×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Sporttörténelmet írt a válogatott

 

Kiharcolta a magyar labdarúgó-válogatott a kontinenstornán való részvételt a tegnapi, Izland elleni győzelmével. Eldőlt, hogy két egymást követő Európa-bajnokságon is ott lehet Magyarország, ilyenre korábban nem volt példa. Ha nincs a kijárási tilalom biztosan tízezrek ünnepeltek volna az utcákon, így maradt a tévék előtt az otthoni örömujjongás – hangzott el az M1 Híradójában.


Örömünnep volt a 2016-os labdarúgó Euróba-bajnokság Magyarországon. A válogatott 44 év szünet után szerepelt újra a kontinensviadalon. A szurkolói zónákban mindennap tömegek gyűltek össze és nézték közösen a Franciaországban rendezett mérkőzéseket.

Az Izland elleni meccs előtt Marseille-ben a magyar szurkolók együtt vonultak a stadionig. A felvételek bejárták az egész világot.

Az 1-1-es döntetlent tízezrek ünnepelték az utcákon, a Nagykörút forgalma akkor órákra megbénult. Táncoltak, énekeltek, tapsoltak az emberek, a magyar válogatottat éltették.

Akkor nem, most viszont a magyar válogatott megnyerte az Izland elleni mérkőzést,

ezzel kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra.

A kijárási tilalom miatt zárt kapus mérkőzés volt a Puskás Arénában.

A válogatott játékosok a meccs után „Csak együtt sikerült” feliratú pólót vettek fel, ezzel üzenve a szurkolóknak, hogy nélkülük nem sikerült volna. Az egyik fővárosi társasház falára éjszaka viszonzásképpen a magyar zászlót vetítették ki, rajta a „Szép volt fiúk” felirattal.

Marco Rossi szövetségi kapitány nem lehetett a csapat mellett, otthon ünnepelt, melyről a Magyar Labdarúgó-szövetség osztott meg egy képet a közösségi oldalán. Mások is posztoltak, tele van a magyar csapat győzelmével az internet, a játékosokhoz is özönlenek a gratulációk.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban péntek reggel azzal kezdte az interjút, hogy nem sokat aludt örömében. Hangsúlyozta:

a válogatott drámai csatában hozta végül a papírformát.

A magyar válogatottban a fogadóirodák összesítése alapján is rendkívül sokan bíztak. A beérkezett szelvények 73,5 százaléka helyes volt, 343 ezren tippeltek arra, hogy Magyarország győz.