Nemcsak itthon, hanem külföldön is tiltakoznak az LMBTQ-érzékenyítés ellen

 

Nemcsak itthon, hanem külföldön is tiltakoznak a szülők a gyermekeknek szánt LMBTQ-érzékenyítés ellen. Szombaton az olasz fővárosban tüntettek egy olyan törvénytervezet miatt, amely szerint az is bűncselekmény lenne, ha valaki a hagyományos családmodell mellett érvel. Itthon az elmúlt hetekben egy az LMBTQ-szervezetek támogatásával készült mesekönyv váltott ki komoly indulatokat – hangzott el az M1 Híradójából.

A Hír TV-nek a hétvégén annak rendezvénynek a szervezője, amelyen családvédő civil egyesületek, katolikus mozgalmak, illetve az olasz jobbközép pártok politikusai vonultak az utcára Rómában.


Egy olyan, baloldali javaslat ellen tiltakoztak, ami azt is bűncselekménnyé nyilvánítaná, ha valaki a hagyományos családmodell mellett érvel. A jogszabályról azonban a jobboldal ellenállása miatt egyelőre nem fognak szavazni.

Itthon nyilvánosan darált le egy szerinte meleg-propagandát tartalmazó könyvet a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke.

A Meseország mindenkié című kiadványban a klasszikus meséket egyebek mellett leszbikus, homoszexuális és transznemű motívumokkal írták át.

Az LMBT-szervezetek egyike, a Háttér Társaság pszichológusa szerint nem igaz, hogy a kiadványon keresztül akarnák befolyásolni a kisgyerekek szexuális nevelését.

Zavaros tartalma miatt is ártalmas a mesekönyv a neveléskutató szerint.

Pécsi Rita docens, az M5 Ez Itt a kérdés című műsorban azt mondta: nem ilyen jellegű segítségre van szüksége egy óvodásnak.

Csepel fideszes polgármestere az összes kerületi óvodában betiltotta a Meseország mindenkié című könyv olvasását. Borbély Lénárd az M1-nek azt mondta: a családok többsége támogatja az önkormányzat rendelkezését az érzékenyítő mesekönyvek tiltásáról.

Magyarországon vannak jogszabályok, amelyek a homoszexualitásra vonatkoznak. Ezek alapját egy rendkívül toleráns és türelmes megközelítés adja – fogalmazta meg véleményét a témában Orbán Viktor miniszterelnök nemrég a Vasárnapi újságnak adott nyilatkozatában.

Magyarország a homoszexualitás tekintetében egy toleráns, türelmes ország. De van egy vörös vonal, amit nem lehet átlépni, és én ebben összegzem a véleményemet: hagyják békén a gyerekeinket”!

A Századvég felmérése szerint a magyarok többsége úgy látja: nincs helye az LMBTQ-érzékenyítésnek az óvodákban. A válaszadók 82 százaléka elutasította, hogy az ezzel kapcsolatos mesékkel ismerkedjenek a kisgyermekek az intézményekben.

A címlapfotó illusztráció.