×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Így kampányolnak a magyar szurkolók a válogatott csapdába esett vezéréért

 

A magyar labdarúgó-válogatottban immár vezérré előlépett Szoboszlai Dominik hiányzásának oka közismert: klubja, a Red Bull Salzburg nem engedi el, arra hivatkozva, hogy a csapatnál felütötte a fejét a koronavírus.

Ez bizony nyomós érv, egy-egy szertáros, irodista és takarító mellett talán a keret valamelyik tagja is elkapta a ragályt, a vezetőknek kutyakötelességük óvni az alkalmazottak, különösen az eurómilliókban mérhető értékű labdarúgók egészségét. S még magyarázkodniuk sem kell különösebben, hiszen a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a járványra tekintettel az év végéig meghosszabbította azon rendelkezését, miszerint a klubok nem kötelesek elengedni játékosaikat a válogatottakba. Csakhogy a Salzburg vasárnap lejátszotta soros meccsét az osztrák Bundesligában, és a Hartberg 7-1-es kiütése alapján van okunk azt feltételezni, hogy a futballistái jó egészségnek és erőnlétnek örvendenek. S ami nekünk a legfontosabb: Szoboszlai ötvennyolc percet játszott, és kiosztott két gólpasszt – írta a Magyar Nemzet.

Ezen felbuzdulva a magyar drukkerek #Free Szoboszlai! kezdetű hozzászólásokkal árasztották el a Salzburg Facebook-oldalát.

Soha többé nem iszok Red Bullt, ha Szoboszlait nem engeditek el a válogatotthoz! No Szoboszlai, no Red Bull” – fenyegetőzött egy felbőszült drukker.

Gyerekek, ezt ne csináljátok! Dominiknak játszania kell csütörtökön. Eskü egy életre Salzburg drukker leszek, csak engedjétek el!” – írta egy másik.

Nem kell magyarázni, miért más a mostani, különleges helyzet. Egyszerűen a válogatottnak szüksége van Szoboszlaira. Nyilván a magyar labdarúgó is szeretne játszani Szófiában, s ha kell, ennek érdekében akár naponta vállalná a tesztelést. Ha a Salzburg belement a tel-avivi vendégszereplésbe, amelynek során feltehetőleg a keret, valamint a stáb néhány tagja megfertőződött, ha fogadta a Hartberget, és kockáztatta a játékosai testi érintkezését másokkal, akkor igazán kivételt tehetne Szoboszlaival – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

A címlapfotó illusztráció.