Kormánypárti győzelem Mohácson és Karcagon is

 

Újra Fidesz–KDNP-s polgármester állhat Mohács élén, miután a választópolgárok a vasárnapi időközi választáson Pávkovics Gábornak, a kormánypártok jelöltjének szavaztak bizalmat, a képviselő-testületben jobboldali többség lesz. A Fidesz–KDNP Karcagot megtartotta, az alföldi városban Szepesi Tibor lett az új polgármester – írja a Magyar Nemzet.

A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a mohácsi időközi polgármester-választást, Pávkovics Gábor a szavazatok csaknem hatvan százalékát szerezte meg. A polgári oldal jól szerepelt az egyéni választókerületekben is, így a képviselő-testületben a kormánypárti erők kétharmados többségben lesznek – olvasható a Magyar Nemzetben.

A mohácsi időközi önkormányzati választást egész nap óriási érdeklődés kísérte, fél órával az urnazárás előtt a szavazók 53,36 százaléka adta le voksát.


Ez jócskán meghaladta a tavaly őszi választási részvételt, akkor 18.30-ig a szavazópolgárok 38,11 százaléka voksolt.

Sőt a választási részvétel lényegesen magasabb a 2019-es önkormányzati választás országos átlagánál is, ami egy éve 18.30-kor 47,2 százalék volt. A Duna-parti településen azért tartottak időközi választást, mert a testületet júliusban feloszlatta magát.

Fideszes győzelem Karcagon is

Az előzetes eredmények alapján a Fidesz elsöprő győzelmet aratott Karcagon az időközi önkormányzati választáson – olvasható a Fidesz közleményében.

A polgármester-választáson a 15 ezer 808 szavazásra jogosultból 4214-en voksoltak, 123 szavazat érvénytelen volt. Szepesi Tibor (Fidesz-KDNP) 3690, Nagy József (Magyar Munkáspárt) 401 voksot kapott.

Szepesi Tibor, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a szavazatok 90,86 százalékával aratott brutális győzelmet kihívójával, Nagy Józseffel szemben, aki a szavazatok 9,14 százalékát szerezte meg.

Az 5. számú egyéni választókerületben dr. Pintér Zoltán, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje 75,93 százalékos eredménnyel kerekedett felül a baloldali ellenzéki pártok által támogatott Bodnár Csabán, aki csupán 17,06 százalékot kapott.

A Mi Hazánk Mozgalom jelöltje, Tóth Csaba 4,54 százalékot, a Munkáspárt jelöltje, Horváth Sándor pedig 2,48 százalékot ért el a választókerületben.

Bebizonyosodott, hogy a Nagykunság fővárosában az ellenzéki pártok felszámolták saját magukat. Karcag a további fejlődés, az eddigi munka folytatása mellett döntött – állapítja meg a párt közleménye.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a korábbi polgármester, az 5. számú egyéni választókerület képviselője, Dobos László (Fidesz-KDNP) júniusban meghalt.

A címlapfotó illusztráció.