Elveszett szovjet büszkeség: antiszemitával pózolt Kunhalmi

 

Az értékek rég kivesztek a szocialista pártból, és a „szovjetlány” önmeghatározás is üres szólammá lett csupán.

Kunhalmi Ágnes, a szocialisták helyesírással hadilábon álló oktatáspolitikusa is beállt az antiszemita Bíró László mögé. Közösségi oldalára feltöltött fényképe szerint nagy az egyetértés közte és az ellenzék Borsod megyei 6-os számú egyéni választókerületében induló jelölt között.

Az ellenzéki politika horrorisztikus mélyrepülésének újabb szimbóluma Kunhalmi Ágnes, a „szovjetlány” és az antiszemita Bíró László kézfogása.

A kép forrása: Facebook

Az önmagát korábban „szovjetlányként” definiáló Kunhalmi rendszeresen beszél karakteres baloldaliságról és roppant érzékeny az antiszemitizmusra, persze csak akkor, ha politikai érdekei azt kívánják.

Az MSZP társelnöki tisztségére aspiráló Kunhalmi az elmúlt években többször is arról értekezett, hogy hazánkban újra erőre kapott az antiszemitizmus.

2017-ben egy Horthy-szobor felállítása miatt kongatta meg a vészharangot, tavaly novemberben pedig arról beszélt, hogy a zsidóellenesség Magyarországon állami szintre van emelve.

A „szovjetlány” érzékenysége azonban úgy tűnik már nem annyira erős, hiszen

minden morális vagy erkölcsi gát nélkül állt a judapestező Bíró mellé.

Az ellenzéki politikusok egyre-másra köpik szembe saját korábbi önmagukat és áldoznak fel mindent a hatalom megszerzése érdekében.

Ugyanez zajlik kicsiben a szocialista párton belül is: az MSZP-t láthatóan szétfeszítik a belső ellentétek, erre utal az is, hogy az utolsó pillanatban megakadályozták Mesterházy Attila indulását a társelnöki posztért.

A jelenlegi, leginkább a „mindenmentes” jelzővel leírható Tóth Bertalan vezetése alatt a szocialista párt soha nem látott mélypontra süllyedt, és már nem Gyurcsány kilincsel náluk néhány helyért a közös listán, hanem ők járulnak audienciára a volt kormányfő elé.