×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jótékonysági tornával indul a kézilabda szezon

 

A koronavírus-járvány miatt nehéz anyagi helyzetbe került családok sportoló gyerekeinek támogatására fogott össze a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) valamint a BioTechUSA – olvasható az akadémia közleményében.

A Kohászt működtető DKKA Nonprofit Kft. szervezésében, Európa egyik legnagyobb és legdinamikusabban növekvő étrend-kiegészítő gyártójának támogatásával rendhagyó felkészülési tornát rendeznek.

Augusztus 21-22-én négy NBI-es női kézilabdacsapat – Békéscsabai Előre NKSE, Kisvárda Master Good SE, MTK Budapest és az ötletgazda, DKKA – vesz részt az I.BioTechUSA Jótékonysági Női Kézilabda Kupán.

A tornára a csapatok nem érkeznek üres kézzel: saját készleteikből sportfelszereléseket ajánlanak fel olyan gyermekeknek, akik családja számára gondot jelent a rendszeres testmozgáshoz szükséges ruházat, vagy egyéb kiegészítők megvásárlása.

A felajánlásokat a látogatók egészíthetik ki

Az összegyűlt sportfelszereléseket a rendezvény fővédnökségét ellátó Sportszervezetek Országos Szövetsége (SOSZ) juttatja célba. A tárgyi felajánlásokat kiegészíti a helyszínen kihelyezett gyűjtődobozba a mérkőzésekre látogató szurkolók és meghívott vendégek által bedobott pénzösszeg.

A kupának a Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok ad otthont.

A torna költségeit teljes egészében a rendezvény névadója és fő támogatója állja. „A saját bőrünkön is érezzük, milyen nehéz helyzetet teremtett a sportban a koronavírus-járvány” – mondta Mátyás Gábor a SOSZ elnökségi tagja, a Dunaferr SE elnöke és a DKKA ügyvezetője.

„A bajnokságok márciusban minden csapatsportágban félbeszakadtak, így a tervezett jegybevételek elmaradtak az egyesületeknél. A veszélyhelyzet alatt ráadásul számos ágazat forgalma visszaesett, a vállalkozások is komoly bevételkieséseket szenvedek el, melynek következménye, hogy a klubok mögül támogatók vonultak ki. Ehhez jön még az, hogy sokan elvesztették a munkájukat, így sok család is komoly anyagi nehézségekkel küzd” – emlékeztetett a sportvezető, aki hangsúlyozta: mindez nem lehet akadálya annak, hogy a gyerekek sportolni járjanak.

„Sportvezetőként tudom, hogy az egyesületek raktárában mindig akad felesleg. Elsősorban sportruházat, maradékok egy-egy kollekcióból, bontatlanul. Ezek egyesületi szinten ugyan már nem használhatók, hiszen nincs belőlük egy egész csapat számára elegendő egyforma, azonban jó minőségű, márkás darabok, melyek tökéletesen alkalmasak és ideálisak arra, hogy abban gyerekek, fiatalok járjanak edzeni. Egy büszkén viselt mez, valamelyik neves sportszergyártó logójával több kedvet ad a sportoláshoz, ami biztosan még az eredményekben is megmutatkozik. Az pedig nem vitás, mennyire fontos az izomzat és a csontozat fejlődése szempontjából, hogy sportoláskor a gyerekek lábán igazán jó cipő legyen! Igazán nagy örömömre szolgál, hogy lehetőségünk van ebben segítséget nyújtani azoknak, akinek erre szükségük van” – fejtette ki.

„A BioTechUSA a sport és az egészséges életmód elkötelezettjeként immáron több mint 20 éve segíti prémium étrendkiegészítőivel az él- és hobbisportolókat, egyéni sportolókat és csapatokat” – fogalmazott Tóth Szabolcs, a cég marketingvezetője.

„Örömmel veszünk részt olyan kezdeményezésekben, amik kreatív koncepcióra épülnek, ahol a résztvevőket, a közönséget is bevonjuk, aktivizáljuk, ezért is tettük le a voksunkat a rendezvény támogatása mellett, a segítség pedig különösen jól fog jönni egy ilyen válságos időszak után” – tette hozzá.

Az edukáció is fontos

Segítségnyújtás azonban nemcsak termékfelajánlás vagy pénzbeli támogatás lehet, hanem az edukáció is. Jelenleg több csapattal is együtt dolgozunk különböző sportágakból, melynek körét folyamatosan bővítjük, annak érdekében, hogy a tudatos táplálkozás a hobbi- és élsport része lehessen bárki számára.

Azt írták, a közeljövőben létrehoznak irodaházukban egy olyan tudásközpontot, ahol szakértőik segítségével a hobbi- és élsportolókat képezik a tudatos táplálkozás és táplálékkiegészítés témakörében, mindeközben pedig a nemrégiben elindított Lifestyle Programmal az átlagembereknek segítenek elérni a céljaikat, legyen szó fogyásról, izomépítésről vagy akár egészségmegőrzésről.

„Köszönöm a BioTechUSA-nak, hogy ez a felkészülési torna és egyben adománygyűjtő akció létrejöhetett. Ez rendkívül nagy segítség a hamarosan kezdődő bajnoki szezonra készülő csapatoknak és természetesen azoknak a gyerekeknek, akiket lehetőségünk adódik a felajánlásokkal támogatni” – mondta Gurics Attila, a DKKA menedzsere.

„Hálás vagyok a résztvevő csapatoknak, hogy első szóra, lelkesen álltak a jó ügy mellé és lehetőségeik szerint adományaikkal hozzájárulnak az akció sikeréhez.” Gurics Attila hozzátette, biztos benne, hogy a SOSZ koordinálásával a legjobb helyre jutnak el az adományok.

A menedzser ismertette a rendezvény lebonyolítását is.

„Két napon, két-két mérkőzést játszunk. A sorsolás megtörtént, ennek értelmében a tornát 21-én 16 órától a Kisvárda KC-MTK Budapest mérkőzése nyitja, ezt követi a Békéscsabai Előre NKSE-DKKA összecsapása. A torna második napján előbb a harmadik helyért mérkőznek meg az első nap vesztes csapatai, a tornát pedig a döntő zárja, a két győztes viadalával a kupáért!” – jelentette ki.

Az izgalmas mérkőzések mellett a programot és az élményeket gazdagítják a dunaújvárosi Spartan Cheerleading Sportegyesület lélegzetelállító villámprodukciói – mindenképp érdemes lesz figyelemmel kísérni.