×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Július 19-én lesz Magyar Nagydíj a Hungaroringen

 

A Forma–1-es világbajnokság mezőnye július 19-én versenyez a Hungaroringen – derült ki a sorozat kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media keddi közleményéből, amely a koronavírus-járvány miatt csak júliusban elrajtoló idény első nyolc versenyhétvégéjét tartalmazza.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által is elfogadott naptár szerint július első két hétvégéjén az osztrák Spielbergben, a Red Bull Ringen két versenyt is rendeznek, majd a csapatok Magyarországra utaznak.

A mogyoródi futam után két héttel Nagy-Britannia következik, Silverstone-ban szintén két egymást követő hétvégén versenyez a mezőny, amely aztán Spanyolországba, Belgiumba és Olaszországba látogat el szeptember elejéig.

A közleményben hangsúlyozták, az elmúlt két hónapban a Forma–1 vezetése a FIA-val, a tíz csapattal, valamint a partnerekkel és az egyes országok illetékes hatóságaival együttműködve dolgozott azon, hogy elfogadjon egy olyan módosított naptárat, amely lehetőséget teremt a versenyek biztonságos megrendezésére. Hozzátették, a koronavírus-járvány nemzetközi jelenléte és terjedése miatt a további részletek, valamint a naptár fennmaradó részének kidolgozása a következő hetekben történhet meg, és a Liberty Media reményei szerint 15–18 futamot rendezhetnek meg a mostani idényben, amely decemberben érhet véget.

Kiemelték, egyelőre zárt kapus eseményekre készülnek, de bíznak abban, hogy a nézők visszatérhetnek a pályákra, amint ez biztonságosnak bizonyul.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a Hungaroring.hu-n olvasható közlemény szerint elmondta, hogy végig rugalmasan álltak hozzá az egyeztetésekhez, mert a pálya készen áll, bármikor megrendezhető a verseny, és mindenképpen szerették volna megtartani a 35. Magyar Nagydíjat. A futam eredetileg augusztus 2-i dátummal szerepelt a 2020-as naptárban.

A zárt kapus verseny során a járványügyi előírásokat szem előtt tartjuk, folyamatosan egyeztetünk az illetékes hatóságokkal, hiszen nemcsak jó versenyt akarunk rendezni, de azt is szeretnénk, hogy a paddockban mindenki biztonságban érezhesse magát” – jelentette ki Gyulay.

Szeretném megköszönni minden partnerünknek és az összes promóternek a támogatást és az elkötelezettséget a Forma–1 irányába” – idézte a Liberty Media közleménye az F1-et irányító Chase Carey-t.

A Forma–1 2020-as módosított versenynaptára (első nyolc forduló):
————————————————————-
Július 3–5.: Osztrák Nagydíj, Spielberg
Július 10–12.: Stájer Nagydíj, Spielberg
Július 17–19.: Magyar Nagydíj, Mogyoród
Július 31.–augusztus 2.: Brit Nagydíj, Silverstone
Augusztus 7–9.: A 70. évforduló nagydíja, Silverstone
Augusztus 14–16.: Spanyol Nagydíj, Barcelona
Augusztus 28–30.: Belga Nagydíj, Spa-Francorchamps
Szeptember 4–6.: Olasz Nagydíj, Monza

A címlapfotó illusztráció.