Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt

 

A határvédelem fontosságáról, a koronavírus elleni védekezésről, valamint a járvány világgazdasági következményeinek kezeléséről tárgyalt telefonon Orbán Viktor Donald Trumppal.

A telefonbeszélgetés során szóba került a határvédelem fontossága, a koronavírus elleni védekezés, valamint a járvány világgazdasági következményeinek kezelése – erősítette meg Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.


Közlése szerint Orbán Viktor és Donald Trump örömmel állapította meg, hogy Magyarország és az Egyesült Államok kétoldalú politikai és gazdasági kapcsolatai továbbra is kiválóak.

A washingtoni Fehér Ház délutáni tájékoztatása szerint Trump elnök és a magyar miniszterelnök egyetértettek abban, hogy az amerikai és a magyar nép „vágyik arra, hogy biztonságosan megnyithassa közösségeit és visszatérjen dolgozni”.

A vezetők megvitatták továbbá a fontos kétoldalú és regionális kérdéseket, ideértve a határbiztonságot, a távközlés biztonságát, valamint az ellátási láncok diverzifikálásának és a kritikus infrastruktúra védelmének szükségességét – írták.