Álhír #10: „Ha lélegeztetőgépre kerül, az egyben a halálos ítéletet is jelenti”

 

Az igazság az, hogy Magyarországon már kilenc koronavírusos beteg lekerülhetett a lélegeztetőgépről és az intenzív osztályt is elhagyhatta.

Schauta Marcell, a Momentum nagykanizsai elnökének járványvédelemmel kapcsolatos gondolatait a kanizsaujsag.hu tette közzé április 4-én. Schauta Marcell az önkormányzat Szociális, Egészségügyi és Környezetvédelmi Bizottságának elnökeként jegyzi az alábbi sorokat:

Most még mindenki szabad akaratából eldöntheti, mit hajlandó megtenni a saját és a környezetében élők egészségéért. Ha kitör a járvány és valaki megfertőződik, akkor már nem lesz esélye rá, mert alá kell vetnie magát a hatósági intézkedéseknek. Ha már az állapota miatt kórházba kerül valaki járvány idején, az már csak egy lesz a sok fertőzött ember között, akik ontják magukból a vírust, tovább fertőzve egymást a kórtermekben, és ha már lélegeztető gépre kerülne, az már egyben a halálos ítéletet is jelenti számára. Ideje lenne mindenkinek végre felébredni, mert ami hamarosan Magyarországon is bekövetkezhet, az nem csak egy rossz álom lesz, hanem katasztrófa.

EZ EGY ÁLHÍR!

AZ IGAZSÁG AZ, HOGY MAGYARORSZÁGON MÁR KILENC KORONAVÍRUSOS BETEG KERÜLHETETT LE A LÉLEGEZTETŐGÉPRŐL ÉS HAGYHATTA EL AZ INTENZÍV OSZTÁLYT.

Ezt Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs április 14-i sajtótájékoztatóján is megerősítette:

Örömmel tájékoztatom arról is önöket, hogy már 122-en meggyógyultak a betegségből, és főképpen nagyon jó hír az, hogy 9 fő a lélegeztetőgépről lekerülhetett. Ez egy nagyon nagy teljesítmény, és itt szeretnék köszönetet mondani újfent az egészségügyi dolgozóknak, hiszen ez az ő érdemük. Az intenzív osztályt is elhagyhatták már ezek a betegek.

Hazánkban 2020. április 17-én az igazoltan az új koronavírussal fertőzöttek száma 1763, és 207 gyógyultat tartanak nyilván.