×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A 2021-es világjátékokat is érintheti az olimpia elhalasztása

 

A Világjátékok Nemzetközi Szövetsége szerint most még korai arról nyilatkozni, hogy a 2021-es világjátékokat miként érintheti a tokiói olimpia elhalasztása.

Az ötkarikás programban nem szereplő sportágak legnagyobb, szintén négyévenkénti seregszemléje, a világjátékok, amelyet legközelebb a tervek szerint jövő július 15. és 25. között rendeznek meg az egyesült államokbeli Birminghamben.

A jövő nyári világjátékok megrendezését befolyásolhatja a tokiói olimpia elhalasztása, azonban a Nemzeti Versenysport Szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint az Világjátékok Nemzetközi Szövetsége jelenleg túl korainak tartja, hogy a multisporteseménnyel kapcsolatban lehetséges változásokról állást foglaljon.

A konkrétumokhoz több információra van szükségünk, elsősorban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság részéről” – írták közleményükben.

José Perurena, a szervezet elnöke már korábban jelezte: elképzelhető, hogy a játékokat megelőző egyes kvalifikációs versenyeket törölnek vagy elhalasztanak a járvány miatt. Az már biztos, hogy a szervezet idei közgyűlését április helyett novemberre helyezték át.

A 2021-es, birminghami világjátékokra harminc sportágban száz ország 3600 sportolóját várják. Magyarországon az 59 sportágat összefogó Nemzeti Versenysport Szövetség feladatkörébe tartozik az eseményre való felkészülés és az azon való részvétel.