×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Százötven éves a tűzoltóság – FOTÓK

 

Százötven éve, 1870-ben alakult meg a Magyar Országos Tűzoltó Szövetség. A jubileum kapcsán a Nemzeti fotótár legjobb képeiből válogattunk.

Tűzoltó ellenőrzi az üzemanyag leeresztést a tehervagonból a föld alatti tartályokba az Autótaxi Rt., a Szürketaxi Kerepesi úti garázsának udvarán 1914. október 1-jén (MTI/reprodukció)

 

A székesfővárosi tűzoltóság gyakorlatra készülő egysége sorakozik a laktanya előtt 1947. június 10-én (Fotó: MAFIRT/Rév Miklós)

Tűzoltók érkeznek az Andrássy út 43. sz. alatti épületben keletkezett tűz oltására 1947. október 3-án (Fotó: Magyar Fotó/Bauer Sándor)

Légzőkészülékkel felszerelt tűzoltó gyakorlat közben 1958. március 27-én. A felvétel készítésének pontos helye ismeretlen (Fotó: MTI/Fehérváry Ferenc)

A Csepel Autógyár Csepel D 720-es típusú teherautójának alapjára az Ikarus által épített tűzoltó tartály- és szerkocsi a Felvonulási téren, a Műcsarnok mellett 1959. február 25-én (Fotó: MTI/Sziklai Dezső)

Szerelési és tűzoltási gyakorlatot tartanak a tűzoltók az I. kerületben 1960. július 8-án (Fotó: MTI/Lajos György)

Az Állami Tűzoltóság egységeinek gyakorlata az országos tűzoltóversenyen, 1960. szeptember 6. (Fotó: MTI/Friedmann Endre)

A táti járási tűzoltóverseny résztvevői, 1978. május 21. (Fotó: MTI/Branstetter Sándor)

Tűzoltók oltják a Mikroelektronikai Vállalat 1986. május 26-án reggel kigyulladt Fóti úti raktárhelyiségét (Fotó: MTI/E. Várkonyi Péter)