Fucsovics a nyolcaddöntőben, Babosék is továbbjutottak, Stollárék kiestek

 

Fucsovics Márton simán továbbjutott a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójában pénteken.

Fucsovics Márton (Fotó: EPA/Lynn Bo Bo)

A találkozón az előzetes várakozásokkal ellentétben nagy volt a különbség a két teniszező között. Fucsovics (a világranglista 67. helyezettje) 55 perc alatt úgy került kétszettes előnybe, hogy mindössze két gémet veszített, és miközben egyetlen szervajátékát sem bukta el, ötször brékelt. Paul (80.) csak a harmadik játszmában bizonyult egyenrangú partnernek, de 2:2 után egy újabb elveszített adogatógém ott is megpecsételte a sorsát. A mérkőzés 1 óra 47 percig tartott.

Fucsovics Márton az Eurosport Hosszabbítás oldalának azt mondta: kiváló teniszidőben pozitívan állt a meccshez, és miután két-három hete nagyon jól érzi a szervákat, valamint jól mozog, stábjával azt a döntést hozták, hogy az egyes érdekében feláldozzák a párosban való indulást.

A pénteki mérkőzéssel kapcsolatban hozzátette: akkor érezte, hogy továbbjuthat, amikor megnyerte a második szettet.

Illetve a harmadik szett nem volt könnyű. Ellenfelem kiment egy hosszabb mosdószünetre, és elkezdett lazán játszani. Jött egy pár nyerő, elengedte az ütéseket. Ekkor nagyon fontos volt, hogy rajta tudtam maradni, és a végén rátenni még egy lapáttal” – mondta.

A nyolcaddöntőben a 20-szoros Grand Slam-győztes Roger Federer vagy a hazai ausztrál John Millman lesz a magyar ellenfele, aki mindkét teniszezőt nagyon jó játékosnak tartja, de úgy készül, hogy előbbivel kell megküzdenie.

Eredmény:
férfiak, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Fucsovics Márton-Tommy Paul (amerikai) 6:1, 6:1, 6:4

Babosék továbbjutottak, Stollárék kiestek

Női párosban Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic továbbjutott, míg Stollár Fanny és az ukrán Dajana Jasztremszka kiesett a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában pénteken.

A világbajnok magyar, francia kettős nehezen lendült játékba a Dalila Jakupovic, Raluca Olaru szlovén, román duó ellen, amely első két adogatását elnyerte Baboséknak és egészen 5:3-ig vezetett. Ezt követően komoly fordulat állt be a meccsen, a tavaly Melbourne-ben döntős Babosék sorozatban négy gémet nyertek és 45 perc alatt hozták az első szettet.

A folytatás már simábban alakult, igaz, Jakupovicék nem adták könnyen magukat. Babos és Mladenovic 2:1-es előnyüknél elvették az ellenfél adogatását, majd óriási küzdelemben, 0-40-ről felállva hozták a sajátjukat. A 4:1-es vezetésnél a torna egyik legnagyobb esélyesének számító, második kiemelt páros később biztosan nyerte szervajátékait és összességében 93 perc alatt diadalmaskodott.

A második fordulóban az egyéni világranglista-vezető ausztrál Asghleigh Barty és a német Julia Görges kettőse vár a magyar, francia egységre.

Stollár Fannyék a nyolcadik kiemelt Kveta Peschke, Demi Schuurs cseh, holland pár ellen léptek pályára, amelynek 68 perc után kénytelenek voltak gratulálni. Az esélyesebb rivális az első játszma első játékában brékelt, ezt az előnyt pedig a végéig megtartotta, a másodikban pedig már egyértelmű fölényben teniszezett és biztosan nyert.

Egyéniben nincsen már magyar érdekeltje a melbourne-i női versenynek, miután az egyetlen induló, Babos a csütörtöki első meccsén kikapott.

Eredmények:
női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Dalila Jakupovic, Raluca Olaru (szlovén, román) 7:5, 6:3
Kveta Peschke, Demi Schuurs (cseh, holland, 8.)-Stollár Fanny, Dajana Jasztremszka (magyar, ukrán) 6:4, 6:2