Volt idő, amikor a Duna telente még befagyott

 

Válogatás az MTVA archívumának legjobb fővárosi és vidéki havas fotóiból.

A Podmaniczky utcában 1947-ben még közlekedett a 46-os villamos. Budapestre vastag hótakaró hullott, a villamos sínek is befagytak (Fotó: MAFIRT, 1947)

Budapest télen. A havas Felszabadulás tér (ma Ferenciek tere) (Fotó: Magyar Fotó/Hollenzer Béla, 1954)

A szatymazi tanyaközpont általános iskolája Petőfi Sándor Úttörőcsapatának tagjai szánkóznak (Fotó: MTI/Bereth Ferenc, 1955)

A Nyugati pályaudvar melletti 62-es posta dolgozóinak munkáját, a csomagok és más küldemények továbbítását az erős havazás megnehezítette (Fotó: Magyar Fotó: Gere Lászó, 1956)

A 47-es villamos végállomása a Móricz Zsigmond körtéren 1959 telén (Fotó: MTI/Vadas Ernő)

A befagyott Duna a Szabadság híd mellett (Fotó: MTI/Kácsor László, 1963)

A kocsik befagyott csővezetékeit ki kellett olvasztani, a Déli pályaudvaron több mint százan takarították a havat, tisztították a jégtől a váltókat és szerelvényeket 1963-ban. A rendkívüli nagy havazás miatt a vonatközlekedés is komoly akadályokba ütközött (Fotó: MTI/Lajos György, 1963)

A havas Nyári Pál utca Budapesten (Fotó: MTI/Benkő Imre, 1971)

Jellegzetes, gombatetejű műanyag telefonfülkéből lép ki egy járókelő a sűrű havazásban (Fotó: MTI/Kerekes Tamás, 1980)

A nagyréti tanyát csaknem teljes magasságáig betemette a hó 1984 telén. Az Alföld déli részén a szokatlanul zord időjárás miatt kritikus helyzet alakult ki. A Békéscsaba melletti falvakban, tanyákon a hó néhol a többméteres magasságot is elérte (Fotó: MTI/E. Várkonyi Péter, 1984)

A Széchenyi fürdő télen (Fotó: MTI/Földi Imre, 1985)