Guardiola szerint a Manchester City jelenleg nem versenyképes a legjobb európai klubokkal

 

Josep Guardiola szerint csapata, az angol labdarúgó Premier League-ben címvédő Manchester City jelenleg nem versenyképes a legjobb európai klubokkal.

A spanyol szakember a szombati, Manchester Unitedtől elszenvedett 2:1-es hazai vereséggel kapcsolatban azt mondta: a vendégek kontratámadásaikkal rendre nagy zavart tudtak okozni csapatának, amely mindeközben csak árnyéka az előző szezonban három hazai trófeát is begyűjtő önmagának.

A Liverpoollal, a Manchester Uniteddal, a Barcelonával, a Real Madriddal, a Juventusszal kell szembenéznünk, de a valóság az, hogy jelenleg nem vagyunk versenyképesek velük” – nyilatkozta Guardiola a Sky Sportsnak. Kiemelte: talán ezt kell átélnie egy olyan klubnak, amelynek el kell fogadnia a realitásokat, hogy aztán javulni és fejlődni tudjon.

Hozzátette: a PL-ben 16 fordulót követően leginkább a saját hibáik miatt kerültek 14 pontos hátrányba a listavezető Liverpoollal szemben. Csapata tíz győzelemmel, két döntetlennel és négy vereséggel áll a tabella harmadik helyén.

A Manchester City a Bajnokok Ligájában sikeresebben szerepel, a csoportkörben három győzelemmel és két döntetlennel már az ötödik fordulót követően csoportelsőként biztosította továbbjutását a nyolcaddöntőbe. Az angol együttes legközelebb szerdán, a Dinamo Zagreb vendégeként lép pályára.