Fokozódik a hangulat Walesben

 

Ezerhatszáz magyar szurkoló buzdítja majd a válogatottat a vendégszektorból, de vannak olyan drukkerek is, akik oda már nem kaptak jegyet. A legtöbbjük az Egyesült Királyságban él, sokan érkeztek Londonból, és többen Cardiffból is – közölte korábban a közmédia helyszíni tudósítója.


Ismert: kedd este sorsdöntő Eb-selejtezőt játszik a magyar labdarúgó-válogatott Walesben. Az M1 tudósítója most a szurkolók hangulatáról számol be.

Nincs meglepetés Rossi kezdőcsapatában

Nincs meglepetés a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatában a Wales elleni sorsdöntő Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen.

Marco Rossi szövetségi kapitány megtizedelt védelmének jobb szélén az Uruguay ellen pihentetett Lovrencsics Gergő lesz, középen Baráth Botond és Lang Ádám, míg a bal oldalon a nemzeti együttesben négy napja debütáló Nagy Zsolt kezd, miután az olasz szakember Korhut Mihályra eltiltás, míg Willi Orbánra és Kádár Tamásra sérülés miatt nem számíthat.

A támadó szekcióban Szalai Ádám lesz az előretolt csatár, őt a várakozásoknak megfelelően a Dzsudzsák Balázs, Szoboszlai Dominik, Sallai Roland hármasnak kell kiszolgálnia, míg a walesi akciók megszűrése Nagy Ádám és a szigetországiak ellen 1-0-ra megnyert júniusi Eb-selejtezőn a győztes gólt szerző Pátkai Máté feladata lesz.

A csapatkapitány Dzsudzsák Balázs 108. alkalommal öltheti magára a címeres mezt, ezzel a rangsor élén utoléri Király Gábort. A találkozó 20.45-kor kezdődik a román Ovidiu Hategan sípjelére a Cardiff City 33 ezer férőhelyes stadionjában. A rangadó győztese kijut a jövő évi, részben budapesti rendezésű kontinensviadalra.

A magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapata: Gulácsi Péter – Lovrencsics Gergő, Baráth Botond, Lang Ádám, Nagy Zsolt – Pátkai Máté, Nagy Ádám – Dzsudzsák Balázs, Szoboszlai Dominik, Sallai Roland – Szalai Ádám.

A címlapfotó illusztráció.