Könnyedén nyert otthon a Szeged

 

A MOL-Pick Szeged házigazdaként 32:25-re legyőzte a norvég bajnok Elverum csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában, vasárnap.

Joan Canellas, a MOL-Pick Szeged (k), valamint Endre Langaas (b) és Sigvaldi Bjorn Gudjonsson (j), a norvég Elverum játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 7. fordulójában játszott mérkőzésen Szegeden 2019. november 10-én. (Fotó: MTI/Bús Csaba)

A kiegyenlített első félidő elején meglepetésre a norvégok diktálták a tempót, a szegediek csak tapadni tudtak. A fordulat a 15. perc tájékán jött el, amikor a házigazda Mirko Alilovic védéseire alapozva átvette a kezdeményezést, majd 4-0-s etappal a vezetést, de a szünetre így is csak kétgólos előnnyel ment a Szeged.

A második félidő elején jó védekezéssel, majd egy 5-0-s részeredménnyel a házigazdák már a 40. percre megnyugtató előnyre tettek szert (21-15), és miután a norvégok képtelenek voltak újítani, a végéig nem is kellett izgulniuk a szegedieknek.

A találkozó legeredményesebb játékosa a vendégektől a nyolc gólig jutó Alexandre Blonz volt, míg a hazaiaknál az orosz Dmitrij Zsitnyikov ötször talált be.

Az 5-1-1-es mérleggel rendelkező Szeged jövő vasárnap az Elverum (3-0-4) otthonába látogat, a Telekom Veszprém pedig jövő szombaton a fehérorosz Meskov Bresztet fogadja a BL csoportkörében.

Férfi BL, csoportkör, 7. forduló, A csoport:
MOL-Pick Szeged - Elverum (norvég) 32:25 (15:13)

szombaton játszották:
B csoport:
Meskov Breszt (fehérorosz)-Telekom Veszprém 30:37 (17:20)