Euroliga: A Sopron a Fenerbahcét is legyőzte

 

Az elmúlt idényben negyedik Sopron Basket hazai pályán két ponttal legyőzte a török Fenerbahcét csütörtökön a női kosárlabda Euroliga második fordulójában.  A magyar együttes így két forduló után százszázalékos teljesítménnyel áll.

Az elmúlt szezonban a hazai rendezésű Final Four negyedik helyén végzett soproniak múlt szerdán remek rajtot vettek, mivel 66-53-ra nyertek a francia BLMA vendégeként.

A hazai nyitányon a Fenerbahce következett, amellyel eddig 19-szer csaptak össze a zöld-sárgák, de csak ötször tudták legyőzni riválisukat. Az elmúlt idényben mindkét alkalommal az isztambuliak bizonyultak jobbnak.

Ami az ellenfelet illeti, a kispadra az orosz Orenburggal tavasszal Európa Kupa-győztes spanyol Victor Lapena került, az Euroliga-ezüstérmes Dinamo Kurszktól pedig a kétszeres Európa-bajnok spanyol Anna Cruz érkezett.

A csapatot erősíti még az ukrán Alina Jagupova, akinek a fizikális képességei férfiakéval vetekszenek és az olasz Cecilia Zandalasini is, aki 2017-ben WNBA-bajnok lett a Minnesota Lynx-szel.

A találkozó első félidejében roppant hektikus volt a játék. Az első és a második negyed forgatókönyve szinte teljes megegyezett egymással. A szakaszok első felében a törökök voltak jobbak, rendre közel tíz ponttal elhúztak, a periódusok utolsó perceiben viszont a házigazdák váltani tudtak, és felzárkóztak.

Az első félidőben összességében mindkét gárda rosszul dobott, sok volt a kihagyott kísérlet, így 20 percet követően 24-25-öt mutatott az eredményjelző.

A nagyszünet egyértelműen a soproniaknak tett jót, a harmadik harmad elején átvették a vezetést, a 26. percre pedig már 11 pontos előnyt harcoltak ki, s a negyedik negyedet 46-37-ről kezdhették.

A záró tíz percben a Fenerbahce fokozatosan közelített a Sopronra, a hajrában egyenlítenie is sikerült, a végjátékban azonban a hazaiak koncentráltak jobban, s végül két ponttal győztek.

A Sopron egy hét múlva a spanyol Gironához látogat.

Sopron Basket-Fenerbahce (török) 62-60 (11-11, 13-14, 22-12, 16-23)
A magyar csapat legjobb dobói: January 16, Fegyverneky 14, Crvendakic 13