Andy Murray januárra lesz százszázalékos állapotban

 

A teniszező szerint januárban lehet ismét százszázalékos fizikai állapotban azok után, hogy idén januárban másodszor is csípőműtéten esett át.

A korábbi világelső brit játékos az ausztrál nyílt teniszbajnokságot követő operációja óta hétfő este, Cincinnatiben lépett pályára először egyesben.

„Azt hiszem 9–12 hónapra lesz szükségem ahhoz, hogy egy ilyen beavatkozás után ismét a maximumot tudjam nyújtani” – mondta a 32 éves Murray azok után, hogy két játszmában kikapott a francia Richard Gasquet-tól.

„Az egyenes sprintekben már sokat gyorsultam, de a pályán gyorsan kell irányt váltani, reagálni kell a labda mozgására, az pedig teljesen más” – tette hozzá a skót teniszező, aki szerint legjobb formájának visszanyeréséhez a lehető legtöbb mérkőzést kell játszania.

A háromszoros Grand Slam-tornagyőztes Murray – aki Cincinnati előtt párosban és vegyes párosban szerepelt – azt is bejelentette, hogy a US Openen nem indul egyesben, mert egy esetleges ötszettes találkozóra még nem áll készen. Az amerikai nyílt bajnokság helyett a január 20-án rajtoló melbourne-i Australian Openre koncentrál.

A skót játékos januárban, az ausztrál nyílt bajnokság előtt még azt mondta, hogy folyamatos fájdalmai miatt visszavonul. Akkor másodszor is kés alá feküdt a csípőjével, amivel előtte közel két évig bajlódott, és amelyet egy évvel korábban is megműttetett. Végül júniusban, a londoni Queens’ Clubban párosban tért vissza és győzött a spanyol Feliciano López társaként.

További részleteket az m4sport.hu oldalon olvashatnak.