Frank Lampard a Chelsea új menedzsere

 

Cikkünk frissült.

Frank Lampard újra a Chelsea FC mezével pózolhat (Fotó: EPA/Neil Hall)

A korábbi klubikon, Frank Lampard lett a Chelsea labdarúgóklub új menedzsere.

A londoni együttessel hároméves megállapodást kötött a legendás középpályás, aki 13 évig a klub játékosa volt. A Chelsea korábbi menedzsere, az olasz Maurizio Sarri, nemrég a Juventus irányítását vette át. Lampard a Derby Country kispadjáról érkezik.

Mint a BBC megírta, Lampard pontosan tudja, hogy a szurkolók sikerre éheznek, de nem gondolja úgy, hogy emiatt kockázatos lenne átvenni a Chelsea kispadját.

A Chelsea FC az elmúlt négy szezonban négy menedzsert „fogyasztott el”, így Frank Lampard fiatal kora és kevés edzői tapasztalata mellett a londoni klub kispadjának forrósága is a megállapodás ellen szólt. A klubikon azonban, mint mondta, sok jó menedzser keze alatt játszhatott, akiktől rengeteget tanult, a Derby kispadján pedig menedzserként is szerzett tapasztalatot, valamint – ezzel nem lehet vitatkozni – jól ismeri régi-új klubját.

Lampard 2001 nyarán érkezett a Chelsea FC-hez, ahol 2014-es távozásáig 649 mérkőzést játszott. 2017 februárjában vonult vissza.

A Chelsea tavaly bronzérmes lett az angol labdarúgó-bajnokságban, valamint megnyerte a második számú európai kupasorozatot, az Európa Ligát.