Először rendeznek junior torna-világbajnokságot

 

Június 27. és 30. között tartják meg Győrben az első junior torna-világbajnokságot. A vb-t ennek a korosztálynak először rendezik meg. Külön sportdiplomáciai siker, hogy magyar kezdeményezésre írta ki a vb-t a nemzetközi szövetség.

Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke nagyon sokat tett azért, hogy a tornát Magyarországon rendezzék meg – mondta el Borbély Attila, a Magyar Torna Szövetség alelnöke a Duna Balatoni nyár című műsorában. Hangsúlyozta, a rendezvény megvalósításához a magyar kormány maximális támogatása is hozzájárult.

A vb-n 63 ország legjobbjai indulnak, a magyar színeket pedig hat versenyző képviseli, plusz egy-egy tartalék.

Az esemény sporttörténeti eseménynek számít, hiszen junior korosztályban először rendeznek világbajnokságot – jelentette ki, hozzátéve, innentől Győrhöz mérnek majd mindent ebben a korosztályban.

Az első junior torna-világbajnokság fővédnöke Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter lesz. A világbajnokság három védnöki tisztségét pedig Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Borkai Zsolt, a vendéglátó Győr városának polgármestere és Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke tölti be.

A vb-re teljesen új tornaszereket gyártottak, összesen 15 kamionnyi rakomány érkezett Győrbe. A Magyar Torna Szövetség információi szerint a világbajnokságra gyártott szereket a világverseny után Magyarországon használhatják a klubok, illetve egyesületek.

A címlapfotó illusztráció.