Lóránt, Lóránd
Friss
Csütörtökön díjazzák a legjobbakat az M4 Sport-Az Év sportolója gálán // Február közepéig lehet jelentkezni a felsőoktatási felvételire // Január 15-ig kell dönteniük az áfáról a volt evásoknak // Embercsempészeket ítélt el a Pécsi Járásbíróság // Visszahívják a Lidlben árusított egyik paradicsomot //

MÉG TÖBB HÍR

Több millió hektárnyi terület vált lakhatatlanná az ausztrál tűzvészben

blogok
Élő Bolygó Blog
Rekordszintre emelkedett a világtengerek hőmérséklete az elmúlt évben
A rendszeres mérések kezdete óta egy új elemzés szerint rekordszintre emelkedett a világtengerek hőmérséklete az elmúlt évben. A klímaváltozás hatására felgyorsul az óceánok felmelegedése.
Mozgástér - Lánczi Tamás blogja
Don-kanyar: ami mögötte volt, és ami utána van
Hetvenhét évvel ezelőtt, 1943. január 12-én indult meg a szovjetek támadása Don folyó mentén elterülő frontszakaszon a 2. magyar hadsereg állásai ellen.
Máthé Áron
Látószög - Schmidt Mária blogja
Európa vesztesége
Roger Scrutont nem csak a családja siratja. Halála súlyos veszteség Európa szellemi életének is.
Frank Füredi
Látószög - Schmidt Mária blogja
„Nem állja útját se tenger, se part"
1989-ben nem a nemzetközi nagyhatalmi konstelláció változása, a várva várt Nyugat rendre elmaradozó segítsége és a kommunista rezsimek puhulása vezetett felszabaduláshoz.
Békés Márton
Mozgástér - Lánczi Tamás blogja
Gyurcsány bendője
Semmi meglepő sincs abban, hogy az MSZP-t sorra hagyják ott politikusai, inkább az a fura, miért csak most esik le náluk a tantusz.
Galló Béla
Élő Bolygó Blog
A klímaváltozás sokkal gyorsabb ütemű, mint eddig gondoltuk
A tavalyi évben az üvegházhatású gázok kibocsátása történelmi csúcsra ért, az ember megjelenése óta soha nem volt ilyen magas a mérgező gázok kibocsátásának mennyisége. 2020 talán az utolsó év arra, hogy a döntéshozók végre megállapodjanak a legfontosabb kérdésekben, mert 2021-ben már tényleges lépések szükségesek ahhoz, hogy legyen esélyünk megállítani a globális felmelegedést.
Alaptörvény blog
Új típusú migrációs válsághelyzetre készülhetünk – a Schengeni vívmányok végveszélyben
Nem csupán az alábbi fogalmakat kell megszoknunk: klímamenekült, ökológiai üldözött, hanem a környezeti kényszermigráns vagy éppen a környezeti indíttatású migráns kategóriáit sem árt megismerni.
Dr. Ifj. Lomnici Zoltán
Családban marad!
Az élet egy elfoglalt férj oldalán
Apa kikérdezi a feladott verset, meghallgatja a kócos álmokat, bár zúg a feje a munkahelyi ügyektől, mindig képes megnevettetni a gyerekeket. Apa csak egy van! És de jó, hogy van!
Máthé Zsuzsa