Versenyautók zajától volt hangos Budapest

 

Szerdán a Nagy Futamon oldtimereket, rali- és túraautókat láthatott a közönség menet közben. Természetesen most is a Forma-1-es versenyautó körözése érdekelte a legtöbb látogatót, és most először ment végig az Andrássy úton egy elektromos Forma autó is.

Egy 1954-es Mercedestől a második generációs elektromos Formula versenygépig több mint száz autókülönlegesség várta az érdeklődőket Budapest belvárosában a 7. Nagy Futamon. A szervezők reggel 8-kor megnyitották a boxutcává átalakított Bajcsy-Zsilinszky utat, így a nézők testközelből csodálhatták meg a különleges versenyautókat.

Miközben az érdeklődők a versenyautókat csodálták, a pilóták és szerelőik a gépeket hangolták a délutáni bemutatóra. A szervezők az idén az Andrássy út, Erzsébet tér és Liszt Ferenc tér közötti, csaknem egy kilométeres szakaszát jelölték ki a Nagy Futamra.

Max Verstappen, a Formula 1-es Red Bull csapat pilótája már délelőtt megérkezett a paddockba, hogy a szerelői testre szabják neki az autót. A 22 éves holland versenyző nem volt elégedett az autó ülésével, ezért kért egy másikat, ami már jó volt.

A holland pilóta produkcióját megtapsolta a közönség. Aki lemaradt róla, a nyomait néhány napig még biztosan megnézheti a Bajcsy-Zsilinszky út aszfaltján – közölte az M1 Híradója.