Veronika
Friss
Vádat emeltek egy nővel szemben, aki vita közben halálra gázolta a férjét // Korlátozzák a kamionok közlekedését Nógrád megyében // Toma Richárdot választották polgármesterré Banán // Washington sürgeti a tárgyalások újraindítását Észak-Koreával // Továbbra is fenntartják Budapesten a szmogriadó tájékoztatási fokozatát // Nő a céges kártyapiac //

Korcsolyázók a befagyott Tisza-tavon

blogok
Látószög - Schmidt Mária blogja
Európa vesztesége
Roger Scrutont nem csak a családja siratja. Halála súlyos veszteség Európa szellemi életének is.
Frank Füredi
Látószög - Schmidt Mária blogja
„Nem állja útját se tenger, se part"
1989-ben nem a nemzetközi nagyhatalmi konstelláció változása, a várva várt Nyugat rendre elmaradozó segítsége és a kommunista rezsimek puhulása vezetett felszabaduláshoz.
Békés Márton
Mozgástér - Lánczi Tamás blogja
Gyurcsány bendője
Semmi meglepő sincs abban, hogy az MSZP-t sorra hagyják ott politikusai, inkább az a fura, miért csak most esik le náluk a tantusz.
Galló Béla
Mozgástér - Lánczi Tamás blogja
A vélemény megszületésének nehézségei
Véleményt alkotni – látszólag legalábbis – könnyű. Ennek bizonyítéka, hogy mindenki, korra, nemre és szellemi képességekre való tekintet nélkül gyakran megteszi.
Maczkó Ú. Róbert
Élő Bolygó Blog
A klímaváltozás sokkal gyorsabb ütemű, mint eddig gondoltuk
A tavalyi évben az üvegházhatású gázok kibocsátása történelmi csúcsra ért, az ember megjelenése óta soha nem volt ilyen magas a mérgező gázok kibocsátásának mennyisége. 2020 talán az utolsó év arra, hogy a döntéshozók végre megállapodjanak a legfontosabb kérdésekben, mert 2021-ben már tényleges lépések szükségesek ahhoz, hogy legyen esélyünk megállítani a globális felmelegedést.
Alaptörvény blog
Új típusú migrációs válsághelyzetre készülhetünk – a Schengeni vívmányok végveszélyben
Nem csupán az alábbi fogalmakat kell megszoknunk: klímamenekült, ökológiai üldözött, hanem a környezeti kényszermigráns vagy éppen a környezeti indíttatású migráns kategóriáit sem árt megismerni.
Dr. Ifj. Lomnici Zoltán
Élő Bolygó Blog
Kárpáti tavak segíthetnek a klímaváltozás megértésében
A Kárpátok hegyi tavainak ősi iszaprétegeit vizsgálják az ELTE kutatói, hogy választ kapjanak arra, miként jelzi a különböző klímaciklusok váltakozását az egykor élt fajok száma.
Családban marad!
Az élet egy elfoglalt férj oldalán
Apa kikérdezi a feladott verset, meghallgatja a kócos álmokat, bár zúg a feje a munkahelyi ügyektől, mindig képes megnevettetni a gyerekeket. Apa csak egy van! És de jó, hogy van!
Máthé Zsuzsa