Boldizsár
Friss
Kevesebb diák jelentkezett nyelvvizsgára tavaly // Bejelentették az új Samsung Galaxy S11 bemutatásának időpontját // Kihúzták a hatos lottó nyerőszámait // Tűzvészben megsemmisült egy három Michelin-csillagos étterem Németországban // Főtáblás Fucsovics Dohában // Vízkereszt hagyományában megjelenik a keleti és nyugati örökség is //

Újévi csobbanások

blogok
Mozgástér - Lánczi Tamás blogja
Brüsszeli tervek: se nem zöld, se nem New Deal
Nagy bajban van az európai establishment, projektjei egymás után fuccsolnak be.
Kiszelly Zoltán
Látószög - Schmidt Mária blogja
Trump, a Twitter uralkodója
Donald Trump 2016-os elnökké választása új korszakot hozott a politikai kommunikációban. Számít-e ez 2020-ban, az új elnökválasztási évben?
Fekete Rajmund (történész)
Élő Bolygó Blog
Kárpáti tavak segíthetnek a klímaváltozás megértésében
A Kárpátok hegyi tavainak ősi iszaprétegeit vizsgálják az ELTE kutatói, hogy választ kapjanak arra, miként jelzi a különböző klímaciklusok váltakozását az egykor élt fajok száma.
Családban marad!
Az élet egy elfoglalt férj oldalán
Apa kikérdezi a feladott verset, meghallgatja a kócos álmokat, bár zúg a feje a munkahelyi ügyektől, mindig képes megnevettetni a gyerekeket. Apa csak egy van! És de jó, hogy van!
Máthé Zsuzsa
Mozgástér - Lánczi Tamás blogja
Újévi hírösszefoglaló
Forrón telt a Szilveszter éjszaka Debrecenben. Fiatalokból álló bandák tizenkét autót gyújtottak fel a Nagyerdő melletti városrészeken, ami meghaladja a korábbi évek átlagát.
Lánczi Tamás
Alaptörvény blog
Terrorizmus és terrorszervezetek Afrikában – keresztényüldözés és nyugatgyűlölet a fekete kontinensen
A Boko Haram nevű iszlám radikális szervezet karácsonykor, a keresztények szent ünnepén hat személyt mészárolt le Nigériában.
Dr. Ifj. Lomnici Zoltán
Látószög - Schmidt Mária blogja
Európa maradjon az európaiaké
Európa tovább már el nem odázható döntések előtt áll. Döntenie kell a határok védelméről, hogy Európa az európaiaké maradhasson.
Schmidt Mária
Élő Bolygó Blog
A vártnál gyorsabb ütemben olvad a jég Grönlandon
Az 1990-es évekhez képest hétszer gyorsabban olvad a jég Grönlandon, az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) „legborúlátóbb” klímaforgatókönyvét követve.