Ezzel a módszerrel ingyen tölthetünk le minőségben Youtube-videókat

 

Nem kell mobil-adatforgalomra költeni, hogy az elérhető legnagyobb felbontásban, offline nézhessünk Youtube-videókat.

(Kép: Shutterstock)

(Kép: Shutterstock)

Kedvenceinket előzetesen otthon, munkahelyen vagy másutt letölthetjük wifin, majd átmásolhatjuk az Android okostelefonra, csak egy könnyen kezelhető, ingyenes szoftver kell hozzá.

A magyarul is beszélő 4K Video Downloader – mint a neve is utal rá – a Youtube-on elérhető legjobb minőségben is képes letölteni a videókat. Sőt, ha kell, magáévá teszi a lejátszási listákat, képes kezelni a 360 fokos és a 3D-s videókat.

A Windows számítógépre telepítéshez innen töltsük le a programot. Az oldal által kínált számos szoftver közül válasszuk a 4K Video Downloadert.

Telepítése után nyissuk meg a webböngészőben a Youtube-ot, keressük meg a letölteni kívánt videót, és másoljuk ki az URL-t a címsávból. Ezután térjünk vissza a 4K Video Downloader-hez, és kattintsunk a zöld, „URL beillesztése” gombra a bal felső sarokban.

4Kvideodownloader

A szoftver megmutatja a videó adatait és a választási lehetőségeket. Ezek nyilván az eredeti videó minőségétől függően változnak, de ha elérhető, akár 4K minőséget is kaphatunk.

A választható fájlformátumok közül leginkább az MP4 javasolt, mivel ez jó minőséget nyújt viszonylag kis mérettel, s ráadásul gyakorlatilag bármilyen mobil le tudja játszani.

Ha tévén vagy számítógép monitorán nézzük, akkor érdemes a lehető legnagyobb felbontás mellett dönteni.

A „Tallózás” gombbal lehet kiválasztani, hogy melyik könyvtárba kerüljön a számítógépünkön: a 4K Video Downloader egyszerre akár 24 videót is képes letölteni.

Ki lehet próbálni az „Okos üzemmód”-ot: ha gyakran töltünk le videókat azonos paraméterekkel, akkor az okosmód egyetlen kattintásra mindig a kívánt beállításokkal szerzi be a fájlokat.