Hogyan lehet a papírképeket ingyen szkennelni és menteni?

 

Ha még megvannak a valahai papírképek, akkor jobb biztonságban tudni ezeket digitális másolatban.

Nem feltétlenül kell költséges megoldást választani, a drága digitális képfeldolgozó műhelyek helyett a saját okostelefonunkkal is készíthetünk ingyen, egészen jó minőségű mentést.

A Google fotószkenner alkalmazása ugyanis nem csupán digitális képeket ment a papír eredetikből, mivel az applikáció valóságos szkennerként működve képes a képeket többek között automatikusan a megfelelő irányba forgatni, vágni.

google photoscan

(Kép: Google)

Használatához töltsük le Androidra vagy iPhone-ra és indítsuk el mobilon a PhotoScan fotószkenner alkalmazást.

Az app az esetek többségében biztonsággal felismeri a kép széleit és csak a hasznos felületeket dolgozza fel.

Tegyük a papírképet kontrasztos háttér elé, sima felületre, ne szőnyegre vagy más mintás, egyenetlen területre. Bár a program önműködően igyekszik javítani a perspektivikus torzulásokat, érdemes vigyázni, hogy ne döntsük a mobilt, hanem minél párhuzamosabban tartsuk a fényképpel.

Használjunk vaku helyett természetes világítást, törekedjünk a tükröződés kiküszöbölésére.

Hagyjuk bekapcsolva a csillogáseltávolítás funkciót. Ez utóbbi kikapcsolása ugyan gyorsabb szkennelést tenne lehetővé, de több zavaró fényfolt is maradhat a másolatokon.

A rendszer automatikusan menti a fotókat a Google Fotók alkalmazásba, ahol a digitális változatokat is meg fogjuk találni. A Google Fotók felhőalkalmazása – optimalizált méretben – korlátlan mennyiségű képet tárol el.