Sikert aratott a Mozgás Éjszakája

 

A szervezők szerint csaknem húszezren látogattak ki a budai rakpartra és próbálták ki a különböző sportágakat. Az utóbbi években hihetetlen népszerűek a tömegsport-rendezvények, de, még így is az uniós átlagnál kevesebbet sportolnak a magyarok, tehát van hova javulni.

Több százan zumbáztak egyszerre, de emellett még 15 sportágban, például tollaslabdában, és utcai fitneszben is kipróbálhatták magukat a látogatók a Mozgás Éjszakáján.

Nem maradt ki a futás sem: több különböző távon is lehetett indulni.

A résztvevők megismerkedhettek olyan, nem hagyományos sportokkal is, mint a lábtoll-labda, a holland eredetű kosárlabda, a korfball, vagy a magyar fejlesztésű játék, a teqball.

Nem sokkal 11 óra előtt megjelentek a Dunán a sárkányhajók, ezekbe is bárki beülhetett a Mozgás Éjszakáján.

Éjfélkor aztán a budai alsó rakpartot ellepték a kerékpárosok és elindult az élménybringázás.

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó is népszerűsítette az idei eseményt – ezzel is szeretné felhívni a figyelmet a mindennapi sportolás fontosságára.

Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos is arra emlékeztetett: fontos, hogy a mozgás része legyen a mindennapjainknak

A kormánybiztos hozzátette: kutatások bizonyítják, hogy akik rendszeresen mozognak, kevesebb időt töltenek betegállományban és tovább is élnek.